• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Gazze'de 200'den fazla yardım çalışanı şehit oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Guerda, işgal güçlerinin yoğun saldırıları altındaki Gazze'de geçirdiği 3 aylık görevin ardından, gözlemlerini BM Cenevre Ofisi'ndeki haftalık basın toplantısında gazetecilerle paylaştı.

Guerda, Gazze'deki durumun rakamlarla ifade edilemeyecek kadar vahim olduğunu belirterek, birçok kişinin yerinden edildiğini ve Gazzelilerin gıda, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ifade etti.

"Gazze'de, hayatım boyunca unutamayacağım hikayeleri bizzat duydum ve gördüm," diyen Guerda, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında yaşanan zorluklara dikkat çekti. Kontrol noktalarında saatlerce bekletildiklerini ve bunun koordinasyonu zorlaştırdığını belirtti.

Gazze'de güvenli bir yer kalmadığını vurgulayan Guerda, "7 Ekim 2023'ten bu yana 200'den fazla insani yardım çalışanı öldürüldü. Gazze'de kimse için güvenli bir alan yok," dedi.

Guerda, yaşlılar, engelliler, kadınlar ve çocukların en büyük bedeli ödediğini belirterek, Gazzelilerin uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir