• DOLAR 32.661
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2441.097
  • ...
Bakan Şimşek CHP ile yapılan görüşmeye ilşkin çarpıcı açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından CHP tarafından yapılan açıklamalara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı'nın tensipleriyle kabul edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, protokol kurallarına uyulmaksızın binanın girişinde karşılanarak makamda ağırlandı. Yaklaşık 4 saat 15 dakika süren görüşmede, CHP'nin önerileri ve gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifler şeffaf bir şekilde paylaşıldı. Görüşmenin demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler çerçevesinde geçtiğini belirten Şimşek, CHP'nin önerilerini dikkatle not ettiklerini ve ekonomi programına ilişkin detaylı bir sunum yaptıklarını ifade etti.

"PROTOKOLÜN AKSİNE KAPIDA KARŞILADIM"
Ancak Bakan Şimşek, görüşme sonrası CHP tarafından yapılan açıklamaların, tribün ve taraftar kaygısıyla verildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm. Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık. Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir