• DOLAR 32.728
  • EURO 35.237
  • ALTIN 2448.549
  • ...
​BESO Başkanı Çiftçi esnafın sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ile bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Çiftçi, Gap Mahallesi Avukat Sedat Özevin Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti.

Esnafı iş yerlerinde ziyaret eden Çiftçi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.  

Çiftçi, ziyaretleri esnasında iş yeri sahipleri ile çalışanların talep ve önerileri dinledi.

"Ticaret döngüsü o kadar daralmış ki para döngüsü olmuyor"

Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak bugün de Gap Mahallesi Nevzat Özevin Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret ettiklerini söyleyen Çiftçi, "Bir üzüntümüz var bu da esnafımızın işyerini çok geç açmalarıdır ve bu da haliyle işlerine yansımaktadır ve bir türlü bunu çözemiyoruz. Esnaflarımız genelde iş yapamamaktan şikâyetçiler. Ticaret döngüsü şu anda o kadar daralmış ki para döngüsü olmuyor. Bu da esnafa sıkıntı yaşatıyor. Yine de umudumuzu kaybetmiyoruz ve önümüzdeki aylarda piyasanın daha güzel olacağına kanaat ediyoruz." dedi.

"Esnaflarımızı ayakta tutmamız lazım"

Esnafın kira, SGK prim fiyatlarındaki artıştan şikâyeti olduklarını belirten Çiftçi, "İş olmayınca ve maliyetlerde çoğalınca giderler esnafın gözüne geliyor. Bu giderlerin başında ise kira ve sigorta primleridir. Mülkiyet sahiplerinden isteğimiz aynı gemide olduğumuz bilmeleri ve bu konuda esnafa kolaylık sağlamalardır ki bu dar günleri atlatalım. Ekonominin dar boğaz oldu, işsizliğin arttığı ve ticaretin düşük olduğu bu dönemde esnaflık yapmak çok zorlaşmış durumdadır. Bunda dolayı esnaflarımızı ayakta tutmamız lazım." ifadesini kullandı.

"Esnafların desteklenmesi şarttır"

Ticaretin bel kemiğinin esnaf olduğunu ifade eden Çiftçi, "Esnafları desteklemezsek, ticaret çöker ve herkes bundan etkilenir. Çünkü toplumun temel dinamiği esnaflardır. Bundan dolayı esnafların desteklenmesi şarttır. Hatta elektrik, KOSGEP, SGK prim destekleriyle ya da farklı destekleme yöntemleriyle olur ki esnafımız ayakta kalsın ve ticaret döngüsü devam etsin." şeklinde konuştu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir