• DOLAR 32.78
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2451.019
  • ...
SON DAKİKA
'Nakitsiz Toplum Projesi' işliyor: Bim'in gurme marketi File'de nakit ödeme kalkıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Aydın

FİLE Market bazı marketlerinde nakit ödemeyi kaldıracağını ve sadece kredi, banka kartıyla ödeme kabul edeceğini resmen duyurdu. 

FİLE Market’ten yapılan açıklamada, "Sevgili müşterilerimiz 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir” ifadeleri yer aldı.

BİM'in gurme zinciri FİLE Market, bu pilot uygulamanın başarılı olması durumunda diğer şubelerinde de benzer değişiklikler yapmayı planlıyor.

Sosyal medyada, FİLE Market'in bu yeni politikasına dair çeşitli tepkiler yer alıyor. Bazı müşteriler değişikliği olumlu karşıladı. Bazıları ise duruma “kısıtlayıcı” olduğu gerekçesiyle eleştirel yaklaştı.

"KÜRESEL GÜÇLERİN ETKİSİNDELER"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, FİLE Market'in nakit ödemeyi kaldırarak sadece kredi kartı ve banka kartlarıyla hizmet vereceği kararına sert tepki gösterdi.

Şahin, bu uygulamanın tüketiciler üzerindeki maliyetini artıracağını savunarak, "Kredi kartı ya da banka kartı zorunluluğu, tüketicilere maliyeti artıran bir dayatma olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Şahin, bu kararın aslında ulusal ve milli bir proje olmadığını öne sürdü. Şahin, "Yerli ve milli olmayan bir marketin böyle bir karar alması, küresel güçlerin etkisinde olduklarının bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

"KÜRESEL BİR STRATEJİNİN PARÇASI"

Ayrıca, Şahin nakitsiz bir toplum ve bunun kontrol edilebilirliği üzerindeki planların da küresel bir stratejinin parçası olduğunu savundu. "Nakitsizlik ve kredi kartı zorunluluğu, tüketicileri ekonomik olarak zor duruma düşürebilir. Ekonomik sıkıntılar yaşayan bir millet olarak, böyle bir dayatmanın ek maliyet yaratacağını bilmekteyiz" diyen Şahin, bu tür kararlara karşı tüketicileri bilinçli olmaya ve haklarını korumaya çağırdı.

Son olarak, Türk Lirası'nın neden geçerli olmadığını sorgulayan Şahin, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Tüketici kanunları çerçevesinde herkesin Türk Lirası ile ödeme yapma hakkı olduğunu ve bu hakka riayet edilmesi gerektiğini" belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir