• DOLAR 32.822
  • EURO 35.174
  • ALTIN 2459.591
  • ...
Filistin: İsrail, Ramallah yönetimini bitirerek işgali yeniden dayatmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gerçekleşen Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi toplantısında konuştu.

Siyonist rejimin hem Gazze Şeridi hem de işgal altındaki Batı Şeria'da sürdürdüğü saldırıların Filistin davası için tehlike oluşturduğuna dikkati çeken Abbas, siyonist rejimin, Filistin hükümeti adına topladığı vergilere el koyarak Filistin ulusal otoritesinin statüsünü baltalamayı hedeflediğini belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Tel Aviv'in Filistin adına toplanan vergilere el koyma adımları, İsrail hükümetinin Filistin yönetimini bitirme, işgali yeniden dayatma ve Filistin halkının haklarını ellerinden alma yönündeki açıklamalarıyla uyuşuyor." dedi.

Siyonist rejimin aşırı sağcı sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, başkanlığını yaptığı Dini Siyonizm Partisinin dünkü toplantısında, Batı Şeria’daki siyonist işgalinin genişletilmesine ilişkin açıklamada bulunmuştu.

Batı Şeria'da “önce sahada ve sonra yasal olarak egemenlik kuracaklarını” iddia ederek Filistin topraklarının gasbedilmesini savunan Smotrich, buradaki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerini de “yasallaştırma düşüncesi olduğunu” dile getirmişti.

Smotrich ayrıca,“Hayatının misyonunun bir Filistin devletinin kurulmasını engellemek olduğunu” ifade etmişti.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir