Proje yazma ve hazırlama eğitimi
Dicle Üniversitesi tarafından "Bilimsel Proje Hazırlama ve Yönetimi" eğitimi düzenlendi.
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi tarafından "Bilimsel Proje Hazırlama ve Yönetimi" eğitimi düzenlendi. Kongre merkezinde gerçekleşen eğitime akademisyenler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Salih Hoşoğlu, projelere yüksek meblağda destekler verildiğini, projelerin yazılmaması halinde o meblağların kendilerine artı olarak dönmediğini dile getirdi.
Akademisyenlerin TÜBİTAK projelerine olan ilgisizliğinden yakınan Prof. Dr. Hoşoğlu, 'Yazılmayan proje gerçekleşemez' diyerek, teorik ve pratik eğitimlerle proje yazma konusunda bilgilerin eğitim boyunca paylaşılacağını ifade etti.
Dicle Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. İlhan Kaya da proje hazırlama ve yönetimi sürecinin temel kavramları konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
Proje yazımına ilk olarak DÜBAP (Dicle Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü) projesi ile başladıklarını ifade eden Kaya, proje ofisinin 3 milyon civarında projeler yürüttüğünü, önemli proje çalışmaları ile her türlü fikri değerlendirdiklerini belirtti.
Projelerin, temelde insanın içinde yeşeren fikirlerin kaleme alınması olduğunu söyleyen Kaya, Türkiye'nin en zayıf olduğu projelerin 7. Çerçeve projeleri olduğunu, bunun sebebinin ise akademisyenlerin bu projeden çekinmeleri olduğunu ifade etti.
Motivasyonu toplayıp proje yazmalısınız ve yazdıktan sonrada bazı kapıların aşındırmalısı gerektiğini söyleyen Kaya, Bu projeler hem ufkunuza hem de vizyonunuza yarar ve esneklik sağlayacaktır. Kaya, Proje formu doldururken nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda slayt sundu.
Proje yazma eğitimi, çeşitli akademisyenlerin sunumu ile 2 gün teorik bir gün de pratik verilecek uygulamalarla devam edilecek.( Yakup Moğulgani - İLKHA)