• DOLAR 32.814
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2457.024
  • ...
Abbas yönetimi katılmayı reddetti! Hamas'tan tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Hamas ve Fetih'ten kimliğinin paylaşılmasını istemeyen yetkililer, Reuters'a Çin'deki görüşmenin haziran ortasında yapılacağını söylemişti.  Hamas'ın üst düzey yetkilisi Basim Naim daha geniş kapsamlı bir siyasi anlaşmanın parçası olarak "Fetih'in Batı Şeria ve Gazze için yeni bir teknokrat yönetimi kabul etmesini istediklerini" belirtmişti. Ancak Fetih yönetimi toplantıya katılmayacağını Çin'e bildirdi. Hamas'tan tepki geldi. 

HAMAS Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''Kalıcı ve tutarlı yaklaşımımızın devamı olarak, Hamas hareketi olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki dostlarımızın Filistin ulusal birliğinin sağlanmasına ilişkin çağrısına yanıt verdik ve bunu büyük bir  büyük bir sorumlulukla ele aldık.

Çinli dostlar son dönemde  genişletilmiş toplantının başarısını sağlamak için tüm gruplarla hazırlık ve düzenleme yapmak üzere toplantılar düzenlediler ve delegasyonların seyahati için hazırlıkların başlamasıyla birlikte Filistin Yönetimi'nden bir yetkili Çin tarafıyla temasa geçerek,  mantıksal gerekçe sunmaksızın ve herhangi bir Ulusal diyalog olmaksızın genişletilmiş toplantıya katılmayı reddettiklerini bildirdi.

Halkımızın içinde bulunduğu hassas ve kritik aşamada milli uzlaşıya varılmasını engelleyen bu tutumu, halkımızın ideal bir metanet  imajı sergilediği Mescid-i Aksa tufanı  mücadelesi ışığında esefle karşılıyoruz. 

 Genişletilmiş ulusal toplantının yapılmasının önemi üzerinde ısrar ediyoruz ve Filistin evini düzene sokmaya yönelik mekanizmaların tartışılmasına herkesin katılma hakkına sahip olduğunu teyit ediyoruz ve Pekin'deki genişletilmiş toplantının sekteye  uğratılmasının kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz.'' dedi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir