• DOLAR 32.875
  • EURO 35.243
  • ALTIN 2462.452
  • ...
Antalya’dan gelen tır şoförü, Beyazsu Vadisi'nde çevre temizliği yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ, ziyaret sırasında gördüğü çevre kirliliği karşısında dayanamayarak akarsuya dalış yaptı. Yaklaşık yarım saat süren dalışta su altındaki plastik atıklar, su şişeleri ve diğer çöpleri topladı. Uludağ, bir çöp kovası dolusu plastik atık çıkardı.

Erhan Uludağ, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ben normalde tır şoförüyüm ama buraya Antalya’dan geldik. Su altındaki metal atıkları ve çöpleri çıkarıyorum. Bayram nedeniyle buraya bir ziyarete geldik. Nusaybin ve Midyat arasında Beyazsu olarak bilinen güzel bir yere geldik. Burası gerçekten çok güzel, cennet gibi bir vadi. Yeşillikler içinde çok güzel bir yer ama maalesef insanlardan kaynaklı akarsuyun altında inanılmaz çöpler var. Bunları görünce duramadım, burada bir dalış yaptım. Su altında aşırı bir kirlilik tespit ettim, plastik atıklar, su şişeleri vb. Aşağı yukarı bir yarım saatlik bir dalışta bir çöp kovası plastik atık çıkardık.”

Çevre halkına ve ziyaretçilere seslenen Uludağ, Beyazsu Vadisi’nin korunması gerektiğini vurgulayarak, “Buradan söyleyeceğim şu: Bu akarsuyumuza bu çevre halkının sahip çıkması lazım. Eğer bu şekilde devam ederse, ilerde buraya geldikleri zaman sadece pis bir koku ile karşılaşırlar. Yani buradaki suya sahip çıkmaları gerekiyor. Bilinçli bir şekilde hiçbir şekilde plastik atık, bebek bezi vesaire atılmaması gerekiyor. Bu vadi gerçekten çok güzel bir yer, bu vadiye sahip çıkılması gerekiyor. Buradaki işletme alanlarında işletmelerin ‘suya kesinlikle bir şey atılmaz’ şeklinde yazılar yazması gerekiyor. Buradan herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Herkese diyeceğim bir tek şu: Lütfen kendinize bir iyilik yapın, suya bir şey atmayın.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)










Bu haberler de ilginizi çekebilir