• DOLAR 32.876
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2462.75
  • ...
Klima fiyatlarının yüksek olması, vantilatör ve sulu klimalara rağbeti artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da son günlerde etkisini artıran bunaltıcı sıcaklar, vatandaşları serinleme yolları aramaya itti. Klimaların yüksek fiyatları, halkı daha uygun maliyetli alternatiflere yönlendirdi. 

Çöl sıcaklarının hissedildiği Batman'da serinlemenin yolunu arayan vatandaşlar, vantilatör ve sulu klimalara rağbetini artırdı.

Klima fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vantilatör satışlarında artış yaşandığını belirten esnaf, normal şartlarda günde 5-6 tane vantilatör satarken şu an günde 20-25 tane satmaya başladıklarını belirtirken, vatandaş ise yüksel klima fiyatlarına tepki gösterdi.

Vatandaşın klima almak istediklerini fakat yüksek fiyatlardan dolayı alamadıklarını ifade eden esnaf, yetkililerden artan fiyatların düşürülmesi yönünde çalışma başlatmaları çağrısında bulundu.

"Klima fiyatlarının yüksek olması, vantilatör ve sulu klimalara rağbeti artırdı"

Bölgemizde çöl sıcaklarının gelmeye başladığını belirten esnaf Selman Pulgat, "Havaların bayağı ısınmasından dolayı termometreler 45-45 dereceleri göstermeye başladı. Yoğun sıcaklığın gelmesinden dolayı halk klima, vantilatör ve sulu klimalara talebi arttı. Klima fiyatlarının yüksek olmasından dolayı halk ekonomik açıdan uygun olanı tercih etmeye başladı. Normalde günde 5-6 tane vantilatör satarken şu anda 20-25 âdeti bulmaya başladı. Sıcak bir bölgede olmamızdan dolayı klima ya da vantilatör almak isteyen vatandaşlara bir an önce almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü havaların gittikçe ısınmasından dolayı ileriki günlerde hem fiyat artışı olabileceğine hem de temin etmede sorun yaşayacaklarını düşünüyoruz." İfadelerini kullandı.

"Sulu klima fiyatları beklenilenin üstünde arttı"

Hava sıcaklarının geçen senelere göre yüksek olmasından dolayı önümüzdeki günlerde bu sıcaklığın 50-55 derecelere kadar çıkacağını tahmin ettiklerini ifade eden Pulgat, "Taleplerin fazla olması ve fabrikalardaki stokların tükenmesinden dolayı fiyatlarda değişkenlik göstermeye başladı. Sezon başında vantilatör fiyatları bin ila bin 250 lira arasında tararken şu anda bin 500 liradan 4 bin liraya kadar fiyatlar değişti. Klima fiyatları ise 20 bin lirada başlıyor 42 bin liraya kadar değişiyor. Sulu klimalarda ise beklenenin çok üstünde bir fiyat artışı oldu. Geçen sene 3 bin 500 liraya sattığımı ürün bu sene 9-10 bin liraya çıktı. Yetkililerden tek isteğimiz vatandaşın daha rahat klima alabilesi için vergi indirimi ya da başka bir çalışma başlatmalarıdır." dedi.

"Şayet klima alamazsak pervane almayı düşünüyorum"

Havalar çok sıcak olduğu için klima fiyatını sormaya geldiklerini belirten Vatandaş Habip Göktay, "Geçen yıllara göre klima fiyatları çok pahalı olmuş. Klima alamazsak yanacağız! Şayet klima alamazsak pervane almayı düşünüyoruz. Bölgemize çöl sıcakları geldiğinden termometreler 45-45 dereceği göstermeye başladı. Yetkililerden isteğimiz klima fiyatlarını düşürecek çalışmalar yapmalarıdır." diye konuştu.

"Nasıl serinleneceğimizi düşünüyoruz"

Klima fiyatları çok pahalı olduğu için yönlerini pervanelere çevirdiklerini söyleyen vatandaş Abdurrahman Bozkurt ise şunları söyledi;

"Bu sene havalar beklediğimizden bayağı sıcaktır. Buraya gelip klima baktık ama maalesef klima fiyatları çok pahalı olduğu için yönümüzü pervanelere çevirdik. Şu an pervane bakıyoruz ama hayırlısı inşallah. Nasıl serinleneceğimizi düşünüyoruz. Pervane fiyatları klima fiyatlarına göre bayağı uygun ama klima kadar serinlik vermese de idare edeceğiz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir