• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İşgalciler, Gazze'de sağlık merkezini bombaladı: 2 şehit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık kaynakları, Gazze şehrinin merkezindeki Derac "El-Bandar" kliniğinin bu gece yarısı işgal savaş uçakları tarafından bombalandığını bildirdi.

Kaynaklar, saldırıda 2 sağlık personelinin şehit olduğunu, birkaç kişinin de yaralandığını kaydetti.

Öte yandan işgalciler gün içinde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini hedef alarak katliamlar gerçekleştirdi.

İşgal topçusu, El-Mevasi bölgesindeki yerinden edilmiş kişilerin çadırlarının çevresini bombaladı ve bu durum çok sayıda can kaybına yol açtı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA), Gazze şehrinin batısındaki Mesleki Eğitim Koleji'nin karargâhını bu öğleden sonra işgal savaş uçaklarının bombalaması sonucu 8 kişi şehit oldu.

Ayrıca Gazze şehrinin güneyindeki El-Sabra mahallesinde bir eve düzenlenen işgal saldırısında 9 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sivil savunma ekipleri ve kurtarma ekipleri, işgal uçağının Gazze şehir merkezindeki Dabit bölgesi yakınlarında bir evi hedef alması sonucu 3 şehidin naaşını ve çok sayıda yaralıyı çıkardıklarını bildirdi.

Gazze Şeridi'nin ortasındaki Bureyc kampında, bir evi bombalaması sonucu bir kadın şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Refah şehrinin doğusundaki El-Şuka bölgesinde de işgal ordusunun ateş açması sonucu bir genç şehit oldu.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeyinde bir grup sivili hedef alan işgal saldırısında şafak vakti bir kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Nuseyrat kampının kuzeyindeki elektrik santralinin yakınında da drone tarafından hedef alınması sonucu 2 kişi şehit oldu.

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde batıdaki Suudi mahallesi ve şehir merkezindeki yüzlerce evi patlayıcılarla havaya uçurarak yok etti.

İşgal kuvvetleri, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 37 bin 598'den fazla kişiyi şehit etti, 86 bin 32 kişiyi de yaraladı.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir