• DOLAR 32.972
  • EURO 35.293
  • ALTIN 2462.778
  • ...
Fransa hükümeti, Müslüman sporculara karşı düşman!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa hükümeti, Paris Olimpiyatları'nda sporcularının başörtüsü takmasını yasaklayarak ayrımcılıkla suçlanıyor.

The Independent'a göre, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Eylül 2023'te 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılan sporcuların Olimpik Köy'de başörtüsü takmalarına izin vereceğini açıklamıştı. Ancak bu yasak, ev sahibi ülkenin sporcuları için geçerli olacak.

Pars Today'e göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) Küresel Girişimler Direktörü Minky Warden, Fransa'daki başörtüsü yasağının olimpiyat tüzüğünü ihlal ettiğini söyledi.

Warden, Fransa'daki başörtüsü yasağının etkisinin, birçok Fransız kadın ve kızının olimpiyatlara ev sahipliği yapan ülkede ayrımcılığa uğrayarak, kenara itilerek ve sevdikleri ve yetenekli oldukları sporlarda oynamaktan, antrenman yapmaktan ve yarışmaktan men edilmesi olduğunu söyledi.

Warden ayrıca, yasağın hem sporu bir insan hakkı olarak tanımlayan Olimpiyat Tüzüğü'nü hem de IOC'nin yeni insan hakları çerçevesini ihlal ettiğini ekledi. Bu Fransız sporcular, kendi ülkelerinde rekabetçi spordan mahrum bırakıldı ve onlar için hiçbir çözüm yok.

Warden, başörtüsü yasağının bazı Fransız sporcularını ülkeyi terk etmeye zorladığını ve bazılarının da yurtdışına göç etmeyi düşündüğünü söyledi.

Fransız basketbolcu Hélène Ba, bu yazın başörtüsü yasağının başörtülü Müslüman sporcuları hedef aldığını ve bunun açık bir cinsiyet ve din ayrımcılığı olduğunu söyledi.

Ba, bunun Olimpiyat Tüzüğü'nün değerlerini ve hükümlerini açıkça ihlal ettiğini, ancak aynı zamanda temel hak ve özgürlüklerimizi de ihlal ettiğini söyledi. Bu yasak, düşünce, vicdan ve din özgürlüğümüzü ve spora katılma hakkımızı ihlal ediyor.   İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir