• DOLAR 32.979
  • EURO 35.272
  • ALTIN 2461.305
  • ...
Paris Ulu Camii İslam’a yönelik siyasi ve medya saldırılarını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Nehar sitesinin haberine göre, Paris Ulu Camii, bir açıklama yaparak, son seçimlerde medyanın, İslam’a ve Müslümanlara yönelik siyasi saldırıların son derece endişe verici hale geldiğini söyledi.

Ayrıca siyasilerin ve gazetecilerin çeşitli konularda İslam’ın hükümlerini yüzeysel analiz ettiklerini vurguladı.

Caminin açıklamasında İslam’ın siyasi söylemde sistematik olarak istismar edilmesinin genellikle olumsuz sonuçları olacağı ve bu durumun İslami kurumları bu tartışmalara müdahale etmeye zorladığı belirtildi.

Bu nedenle Paris Ulu Camii, siyasi liderlerden kendi yetki alanlarına temerküz etmelerini istedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Fransa Cumhuriyeti’nin insani değerlerinin sınandığı bu zor zamanlarda vatandaşlarımız arasında korku ve güvensizlik yaygınlaşıyor. Bu durum Müslümanları da etkiliyor, biz insanların İslam hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak bilinçlenmesini istiyoruz.

Ayrıca açıklamada insanların aktif katılımı ve oylama yoluyla seslerinin duyulmasının mümkün olduğu ve her vatandaşın adil ve saygılı bir toplum inşa etmeye katılma olanağına sahip olduğunun altı çizildi.

Son olarak Paris Ulu camii “Karşılıklı saygı istiyoruz ve politikacılardan İslam ve Müslümanlar hakkındaki takıntılarını bırakıp toplumun karşı karşıya olduğu gerçek zorluklara odaklanmalarını istiyoruz.” vurgusu yapıldı.  İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir