• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Şeker fabrikası atık suyu insanların sağlığını tehdit ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Şeker Fabrikası sıvı şekildeki pancar atığı, fabrikaya ait arsada ağır kokuya sebep oluyor.

Meydana gelen ağır koku nedeni ile insanlar rahatsız olduklarını belirtiyor.

Akıntının açık alanda olması ve içinde kimyasal barındırması nedeni ile sağlık açısından risk oluşturması vatandaşları endişelendiriyor. Meydana gelen koku ise çevredeki insanları rahatsız ediyor.

Çevrede rahatsız ettiği çevrede Ağrı Vali Konağı, TOKİ konutları, okullar ve askeri alanın bulunması rahatsız olan insan sayısını artırıyor.

İLKHA'ya konuşan çevre sakinleri tüm müracaatlara rağmen Ağrı Şeker Fabrikası yönetiminin harekete geçmediğini belirtti.

Çevrede bulunan insanların hastaneye sıklıkla müracaat etiğini hatırlatan Kutbettin Bayram, "Şehir içi dolmuşlarda indiğimizde rahatsız oluyoruz, sağlımızı etkiliyor. Evlerimizin pencerelerini açamıyoruz hemen Vali Konağı var hemen yanımızda askeriye var. Okullar var çevrede çocuklarımızın okuduğu herkes hasta olmuş. Bu bölgede ikamet eden insanlar çok sıklıkla hastaneye aciline müracaat ediyor. Buraya biran önce bir çare bulunması istiyorum." dedi.

"Bu durum Ağrı'ya hiç yakışmıyor"

Misafirlerine karşı mahcup olduğunu söyleyen Mehmet Dursun ise, "Buradan geçemiyoruz, sanki lağım patlamış gibi. Burada seyahat ettiğimiz zaman ağzımızı maske ile kapatmak zorundayız. Bu durum Ağrı'ya hiç yakışmıyor. Hemen karşıda Ağrı Valisinin Konağı var nasıl dayanıyor bilmiyorum. Misafirimiz geldiğinde utancımızdan buralardan geçmek istemiyoruz çünkü aşırı pis bir koku var." ifadelerini kullandı.

İnsanlar bu bölgeden taşınmak zorunda kalıyor

Halkın ciddi anlamda rahatsız olduğunu söyleyen TOKİ konutları sakinlerinden Mehmet Erdoğmuş, "2 yıldır bu kokudan mustaribiz. Bu kokudan dolayı şikâyetçiyiz, ilgili herkese bildirdik ama sonuç yok. Koku, şeker fabrikasındaki pancarın atığıdır. Koku olduğundan dolayı dışarı çıkamıyoruz, sosyal faaliyetlerde bulunamıyoruz, bahçede çocuklarımız ile oturup çay içmek istiyoruz kokudan oturamıyoruz ki. Camları açmak zorundayız o zaman bu koku hep evin içine giriyor. Buradan evini taşıyan arkadaşlarımız oldu. Ben ev sahibiyim diye gitmedim, kiracı olsaydım burada beş dakika durmam. Suçatağı diyorlar bu bölgeye Erzurum yolu üzeri. Şu ağaçların arkasında şeker fabrikası var, Vali beyin konağı hemen şurası, siteler, okullar var burada." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir