• DOLAR 32.766
  • EURO 35.25
  • ALTIN 2446.601
  • ...
Ensarullah Hareketi: ABD'nin uçak gemilerini vurduk!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ensarullah Hareketi Askeri Sözcüsü Yahya Seri, ''Silahlı kuvvetlerimizin, Kızıldeniz'in Kuzeyindeki ABD uçak gemisine çok sayıda balistik ve seyir füzesi ile düzenlediği operasyon başarıyla amacına ulaşmıştır.'' dedi.

Hareket, işgalci ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık vermek için Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde 2 "askeri operasyon" düzenledi.

Mazlum Filistin halkına destek olmak için Kızıldeniz'de ticari gemilere saldırılar düzenleyerek deniz trafiğini aksatan Ensarullah Hareket, Sözcüsü Seri, işgalci ABD'nin bir uçak gemisini vurduklarını diğer operasyonda ise ABD uçak gemisinin balistik ve seyir füzeleriyle hedef alındığını söyledi.

Seri, "Silahlı kuvvetlerimiz, Umman Denizi'ndeki gemiye yönelik çok sayıda balistik füzeyle askeri operasyon düzenlemiş, operasyon geminin doğrudan vurulmasına yol açmıştır. Gemi, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı kararını ihlal etmesi nedeniyle hedef alındı." dedi.

Sözcü Seri, Gazze'deki savaş son bulana ve abluka kalkıncaya kadar askeri operasyonlara devam edeceklerini vurguladı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir