• DOLAR 32.665
  • EURO 35.147
  • ALTIN 2445.645
  • ...
Filistinli esirlere sistematik işkence yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana aralarında kadın, çocuk ve sağlık personelinin de bulunduğu binlerce Filistinliyi esir aldı.

Esir alınan Filistinlilerden birkaçı serbest bırakılırken, yüzlercesinin akıbeti bilinmiyor.

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirlere, siyonist rejim tarafından sistematik bir şekilde işkence edildiği ifade edildi.

Gazze'deki Filistin Esir İşleri Kurumu, siyonist rejim hapishanelerini, fiziksel ve psikolojik işkence ile "korkunç ve insanlık dışı" koşullara maruz kaldıkları "binlerce Filistinli mahkûm için toplu mezar" olarak tanımladı.

Kurum, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde en az 36 mahkûmun işkence ve zorlu koşullar nedeniyle şehid olduğunu belirtti.

Esir İşleri Kurumu, serbest bırakılan esirlerin beyanları ve ifadelerine dayanarak işkencenin, insanlık dışı ve aşağılayıcı muamelenin birçok biçiminin bulunduğunu açıkladı.

Bunlardan bazıları; esir kişilerin zorla ve tekrar tekrar soyulması, eller ve bacakların bağlanması, gözlerin uzun süre bağlı kalması, vücuda elektrik verilmesi, sistematik açlık, keskin bir cisimle vücudu delme, uyku, banyo ve tıbbi bakımdan yoksun bırakma, yüksek ve düşük sıcaklıklara maruz kalma şeklinde sıralandı.

Raporda kadınlara da özellikle 7 Ekim'den sonra artan dozda cezalar getirildiği, en temel yaşam malzemesi olan içme sularının kasıtlı olarak kirletildiği ve duş almalarına izin verilmediği, hapishane idaresi tarafından sorgu sırasında, kliniğe gittiklerinde veya avukatla görüştüklerinde darp edildikleri, işkenceye maruz kaldıkları, elleri, ayakları ve gözlerinin bağlandığı, çıplak aramaya tabi tutuldukları, tecavüzle tehdit edildikleri, saçlarının çekildiği, yerlerde sürüklendikleri, zor ve acı verici durumlarda cep telefonlarıyla fotoğraflarının çekildiği ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir