• DOLAR 32.657
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2444.44
  • ...
İşgal vahşeti gözler önünde!  İşgal çeteleri yaralı filistinliyi cipe bağlayıp gezdiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de dehşet verici katliamlarla Filistin halkına soykırım uygulayan işgal rejimi, insanlık dışı eylemlerine bir yenisini daha ekledi. İşgalci güçler, Batı Şeria'nın Cenin kentinde yaptıkları baskında yaralı bir Filistinliyi askeri aracın ön kaputuna bağlayarak sokaklarda gezdirdi.

REUTERS DOĞRULADI

Sosyal medyada dolaşan ve Reuters tarafından doğrulanan videoda , Filistinli Mücahid Azmi, iki ambulansın yanından geçerken cipin kaputuna bağlanmış halde görülüyor.

Büyük tepki çeken video hakkında işgal askerleri tarafından yapılan açıklamada, işgal güçlerinin karşılıklı ateş açarak bir şüpheliyi yaraladığı ve onu tutukladığı belirtildi. Açıklamada, askerlerin daha sonra askeri protokolü ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamada söz konusu eylemin işgal çetesi değerlerine uygun olmadığını belirtilerek, olayın araştırılıp önlem alınacağını vurgulandı. Ordu, şahsın tedavi için sağlık ekiplerine götürüldüğünü iddia etti.

ŞİDDET SARMALI ARTARAK SÜRÜYOR

Diğer yandan Reuters'e konuşan Azmi'nin ailesi, işgal askerleri tarafından evlerine baskın yapıldığını, bu sırada Azmi'nin yaralandığını, aile ambulans çağırsa da  askerlerin genç adamı aracın kaportasına bağlayıp götürdüklerini söyledi.

Batı Şeria'da Gazze'deki İşgal rejim-Hamas savaşı öncesinde zaten yükselişte olan şiddet, militan gruplara yönelik sık sık yapılan ordu baskınları, Filistin köylerindeki Yahudi militanların uyguladığı şiddet ve Filistinlilerin ölümcül sokak saldırılarıyla daha da arttı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir