• DOLAR 32.939
  • EURO 35.318
  • ALTIN 2461.1
  • ...
Siyonist işgal destekçisi şirketlerin Diyarbakır'daki şubeleri protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden katliam ve soykırıma karşı başlatılan siyonist işgal rejimi ürünlerine boykot ve protestolar çeşitli eylemlerle sürüyor.

Diyarbakır'da da bu kapsamda bir grup siyonist işgal destekçisi şirketlerin Diyarbakır'daki şubelerinden Starbucks ve Burger Kıng'in önünde bir araya geldi.

Bir grup, Sur ilçesinde Burger Kıng'i diğer bir grup da Kayapınar ilçesindeki Starbucks şubesinin önünde eylem yaptı.

Şubelerin önünde tekbir getirip direnişe destek sloganları atan gruptakiler, işgalci siyonist rejimin katliam ve soykırımlarını telin etti.

Söz konusu şirketlerin, işgal rejimine alenen destek verdiğini belirten gruptakiler, bu şirketlerin boykot edilmesi gerektiğini aksi takdirde akan kana bu şubelere gidenlerin de ortak olacağını kaydetti.

Bu şirketlerin tam anlamıyla boykot edilmesi halinde Müslüman ülkelerde barınamayıp kepenklerini kapatarak gitmek zorunda kalacaklarını vurgulayan gruptakiler, böylece ekonomi alanında işgalcilere zarar verileceğini belirtti.

Gruptakilerden bazı kişiler de söz konusu şubelerin içine girerek soykırıma dikkat çekti, herhangi bir taşkınlık çıkarılmasına izin verilmeden iş yerlerinin kapatılmasını talep etti.

Yapılan eylemlerden sonra başta bu iki şube olmak üzere kentteki tüm Starbucks merkezlerinin, iş yerlerini erken kapatmak zorunda kaldıkları öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir