• DOLAR 32.809
  • EURO 35.22
  • ALTIN 2461.076
  • ...
Gazze halkı, Şifa Hastanesini restore ederek işgale meydan okuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarına rağmen Gazzeli gençler, tüm olumsuz koşullara rağmen Şifa Hastanesini yenilemeye başladı.

Geçtiğimiz nisan ayında işgal güçleri tarafından 14 gün boyunca kuşatılan ve korkunç katliamlara sahne olan Şifa Hastanesini Gazze'nin en büyük tıbbı kompleksi konumunda.

İşgal rejimi tarafından güncelerce abluka altında tutulan Şifa Hastanesi, büyük ölçüde tahrip edilerek iki hafta boyunca hastalara, ailelerine ve sağlık personeline karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamların etkilerini gözler önüne serdi.

Direniş grupları karşısında hezimete uğrayan işgal rejimi, 14 Nisan'da Şifa Hastanesinden çekildi.

Gazze halkı, tüm olumsuz şartlara rağmen işgal ordusunun tahrip ettiği Şifa Hastanesini yeniden ayağa kaldırmak ve hizmete açmak için çalışma başlattı.

Avrupa-Akdeniz Gözlemevi'nin ilk tahminlerine göre, Şifa Hastanesinde; yarısı kadın ve çocuk olmak üzere bin 500'den fazla kişi katledildi, yaralandı ve kayboldu. Şehitlerin cesetleri parçalanmaktan, yakılmaktan ve araçların tekerlekleri ve buldozerlerin dişleri altında ezilmekten kurtulamadı.   AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir