Mobilya Satıcısı İnci: Mobilya alımında ucuz olması yerine kaliteli olmasına dikkat edin
Adana'da 15 yıldır mobilya sektörüyle uğraşan Fadime İnci, mobilya alımında ucuz olması yerine kaliteli olmasına dikkat edilmesini belirtti.
Müşteri memnuniyetinin dürüst esnaflık ile gerçekleşebileceği uyarısında bulanan İnci,"Dürüst ve yalansız sattıktan sonra müşterinin geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu
Uyguna alınan mobilyaların her zaman kaliteli olmayacağını dile getiren İnci, mobilya alımlarında kalitenin fiyattan önce göz önünde bulundurulması gerektiğine de dikkat çekti.
Mobilya yapımında Gürgen ağacı kullanılarak yapılmış ürünlerin alınabileceğini tavsiye eden İnci, sunta ürünlerin de tercih edilebileceği önerilerinde bulundu.
Kredi ve Faiz oranlarında ki artışın kendi sektörlerini de zor durumda bıraktığına değinen Fadime İnci İLKHA muhabirine konuştu.
"İnsanlara kendi samimiyetimizi ve güvenimizi göstermemiz lazım"
Uzun yıllardır mobilya sektörü içerisinde olmasıyla beraber esnaflığın dürüst ve yalansız yapıldıktan sonra müşteri potansiyelinin oluşacağını belirten Fadime İnci, "On beş yıldır bu sektörün içerisindeyim. Eşim ise otuz beş yıldır bu mesleği yapıyor. Kendi yerimiz. Kendi özel firmalarımız var; İnegöl, Adana, Kayseri ile çalışıyoruz. Biraz müşterilerden dolayı sıkıntılar yaşıyoruz çünkü insanlarda güven yok. Esnaflarımızın çoğu farklı cümlelerle insanları kandırarak ürünler sattığı ve biraz da biz kalite odaklı çalıştığımız için daha çok yüksek müşteri potansiyeline sahibiz. Mağazamız ve çalışan arkadaşlarımız olarak dürüst ve yalansız ürünler satmaya çalışıyoruz. Bazen insanlarımız güveni de anlamıyor, 'ucuz olsun' diyorlar sonra ucuz alıyorlar sıkıntı yaşıyorlar. Kalite; baktığımız zaman anlaşılıyor, kendi adıma ondan dolayı hiçbir şikâyetim yok. Benim için bir müşteri bin müşteridir diye düşünürüm her zaman. Dürüst ve yalansız sattıktan sonra müşterinin geleceğine inanıyorum. İnsanlarımız ellerindeki malı satana kadar her şeyi söylüyor, bizim için bu değil öncelik insanlara kendi samimiyetimizi ve güvenimizi göstermemiz lazım. Samimiyetimize inanıyorsanız bizden alın çünkü iyiyi de kötüyü de gösteriyoruz." şeklinde konuştu.
"Ürünün kalitesine Gürgen deyip, normal ağacı boyayıp satanlar var"
Mobilya alımında kalitenin ön planda tutulması mobilya kullanım ömrünü arttıracağını söyleyen İnci, "Her bütçeye göre mobilyalarımız var ama dışarıdaki mağazalardan farkımız kendi mülkümüz olması. Eşim spot çalışıyor daha uygun alıp, daha uygun fiyatlara vermektedir. Bazen ürünün kalitesine Gürgen deyip, normal ağacı boyayıp satanlar var. Anlattığında anlayan müşteriler de var anlamayanlar da var. Biliyorsunuz ekonomik olarak insanlar çok zorluk çekiyor. Kaliteyi anlayan zaten oluyor, anlamayan da 'bütçeme göre' diyor bir-üç yıl sonra geri değiştiririm' diyor. Böyle alış-veriş yapan müşterilerimiz de var. Kalite çok önemli çünkü bir mal aldığınız zaman 15-20 yıl kullanırsınız. Ucuzunu aldığınız zaman en fazla kullanacağınız üç ay ile üç yıl içerisi diyebilirim." diye konuştu.
"Mobilyalar bir kere alınıyor, ucuza bakmayın"
Mobilya alımında yapı ve malzemelerin kalitesiyle beraber tercih edilen ürünlerden bahseden İnci, şunları kaydetti:
"Mobilyalarda gürgeni tavsiye ederim. Soft süngerli ürünleri nubuk kumaş şu an revaçta ve Adana sıcak olduğu için babyface dediğimiz yünsüz kumaşlar. Yatak odalarında ise mdf olarak satışımız gerçekleşiyor. Sunta olan ürünler de tercih ediliyor. Genellikle insanlar hep mdf olarak yola çıkıyorlar. Mobilyalar bir kere alınıyor. 'Dünya dolusu para veriyorsunuz alıp ucuzunu bir-iki ay kullanana kadar dört-beş bin lira fazla verin ve uzun süreli kullanın' derim. Ucuza bakmayın."
"Kredi oranlarının düşmesi piyasanın hafiflemesi açısından yararımıza olur"
Yaşanan ekonomik sorunun kendi sektörlerini etkilediğini ve vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirten İnci, son olarak şu ifadelere yer verdi:
"Ekonomik olarak bizim sektör de etkilendi. İnsanlarımızda ödeme sistemi olarak kredi ver' sistemi vardı. Oranlar çok yüksek olduğu için insanlar geri adım atıyorlar. Vadeler uzun ve yüksek olduğu için talepler düşüyor. Düştüğü için de tabii ki etkileniyoruz. Eskiden beş bin kazanırken şimdi bin-iki bin lira kazanç sağlayabiliyoruz. Kredi oranlarının düşmesi piyasanın hafiflemesi açısından yararımıza olur." (İLKHA)