• DOLAR 32.939
  • EURO 35.318
  • ALTIN 2461.1
  • ...
Sazlıbosna Barajı'nın etrafı çöpten geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şehrin yoğunluğundan kaçmak, aileleriyle güzel bir zaman geçirmek amacıyla hafta sonları mesire alanlarına giden İstanbullular, çoğunlukla piknik alanlarında bırakılan ve temizlenmeyen çöplerden dolayı rahatsızlık duyuyor.

Şehrin temiz su ihtiyacını karşılayan barajlardan biri olan Sazlıbosna bölgesine giderek aileleriyle zaman geçirmek isteyen vatandaşlar, kimi piknikçiler tarafından bırakılan ve bölgede temizlik görevlisi olmadığı için toplanamayan çöplerden ciddi anlamda rahatsız.

Uzun süre bölgede kalan çöpler ve zamanla hayvanlar tarafından dağıtılan çöplerden oluşan sinekler ise piknikçilere zor anlar yaşatıyor.

Yaşanan olumsuzluğun giderilmesi için İLKHA muhabiri aracılığıyla İBB yetkililerine seslenen Sazlıbosna Mahalle Muhtarı Oktay Teke ve piknikçiler, bölgenin temizlenmesi, günü birlik gelen piknikçiler için bölgeye seyyar tuvalet konulması çağrısında bulundu.

"İBB buraya el atmalı"

Sazlıbosna Mahallesi'nde 16 yıldır muhtarlık yapan Oktay Teke, "Şu anda gördüğünüz alan Sazlıdere Barajı. Barajın kenarları 1995 yılında ağaçlandırıldı, ağaçlar büyüdü. Hafta sonları tüm İstanbul olmasa da çoğu insan buraya akın ediyor. Buralar arabadan geçilmiyor. Bu bölge, Sazlıdere Baraj havzası İSKİ'ye ait olduğu için İBB'nin buraya el atması lazım. Hafta sonları buraya gezici temizlik ekibi gelmeli, çöp konteynerleri konulmalı. Ayrıca piknikçiler için portatif tuvaletler konulmalı." dedi.

"Herkes gelsin ama giderken -çöplerini de götürsün"

Piknikçilere de çevreyi temiz tutmaları çağrısında bulunan Teke, "Sazlıbosna Mahallesi Arnavutköy'ün en güzel yerlerinden birisi. Herkesi buraya davet ediyoruz ama giderken lütfen çöplerini de yanlarında alıp konteynerlere atsınlar." diye konuştu.

"Burası ilaçlanıp temizlenmeli"

Vatandaşlardan Naciye Güler, "Buraya pikniğe geldik ama çok pis. Belediyenin burayı temizlemesini istiyoruz. Çünkü arada bir geliyoruz ama sineklerden de duramıyoruz. Buranın ilaçlanıp temizlenmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Piknik yapmak için Esenyurt'tan Sazlıbosna'ya geldiğini belirten Ahmet Güler de şu ifadeleri kullandı:

"Haftanın 5 günü çalışıyoruz. Cumartesi-pazar günü de bazen pikniğe geliyoruz. Buraya gelenlerin bölgeyi temiz bırakması, belediyenin de temizlik yapması iyi olur." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir