• DOLAR 34.106
  • EURO 38.176
  • ALTIN 2875.365
  • ...
Uludağ Üniversitesi'nden Altepe'ye 'Fahri Doktora'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Uludağ Üniversitesi tarafından 'Fahri Doktora' unvanıyla ödüllendirildi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi'nin kentle bütünleşmesine katkılarından dolayı Uludağ Üniversitesi tarafından 'Fahri Doktora' unvanına layık görüldü.
Uludağ Üniversitesi Rektörlük'ünde, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törende, cüppe giyen Başkan Altepe'ye 'fahri doktora' diplomasını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek verdi.


Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa'ya kazandırdığı değerlere vurgu yaptığı Başkan Altepe'nin hizmetlerine atıfta bulundu. Prof. Dr. Dilek, Bursa adına gururlu ve mutlu olduğunu söyleyerek, "Göreve geldiğimden bu yana gözlemliyorum ki, Başkan Altepe'den önce Uludağ Üniversitesi'ne bu dönemdeki kadar destek verilmemiş. Bugüne dek Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla kazandırılan hizmetlerle Uludağ Üniversitesi'nin çehresi değişmiş ve Uludağ Üniversitesi kentle bütünleşmiştir. Bursa'nın tarihi mirasının öne çıkarılması, kent içi ulaşımın gelişmesi, yerli tramvay üretimi gibi hizmetlerin yanı sıra Bursa'ya ilk kez gelen öğrencilerin ve ailelerinin kente alışması ve üniversite ile buluşması sırasında Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli rolü vardır. Bundan sonraki süreçte öğrencilere kentin tarihi değerleri de gezdirilerek tanıtımı yapılacaktır. Başkan Altepe, üniversitemizin bilimsel çalışmalarına katkı sağlıyor ve akademisyenlerin de çalışmalarına her türlü desteği veriyor. Bursa'daki hizmetleri nedeniyle öğrencilerin dahi güvenini kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Uludağ Üniversitesi senatosu tarafından 'Fahri Doktora' unvanını takdim etmekten mutluyuz, onurluyuz" diye konuştu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir