• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
ABD'den işgalciye Hizbullah güvencesi! Asker gönderecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   CNN'nin haberine göre ABD, işgal rejimine , Hizbullah'la topyekün bir savaş çıkması durumunda tam destek sağlamaya hazır olduğuna dair güvence verdi. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, ABD'li yetkililerin bu hafta Biden yönetiminin işgal rejimine  ihtiyaç duyduğu güvenlik yardımını sunacağını açıkça ifade ettiğini, ancak ABD'nin böyle bir senaryoda Amerikan birliklerini karaya konuşlandırmayacağını söyledi.

Amerikan haber sitesi Foreign Policy’nin analizinde, olası bir işgal rejimi-Hizbullah savaşında, işgal rejiminin  hava savunma sistemlerinin Lübnan’dan fırlatılacak füzelerin miktarıyla başa çıkmakta zorlanabileceği belirtildi.

Hizbullah’ın işgal rejiminin  meşhur hava savunma sistemi Demir Kubbe’yi hızla alt edebilecek ve ülkenin en büyük şehirlerini vurabilecek yaklaşık 130 bin füzeye sahip olduğunun vurgulandığı analizde işgal rejiminin  Beyrut ve diğer büyük şehirlere saldırısı durumunda ise Lübnan için büyük yıkımın gerçekleşebileceği aktarıldı.

Amerikalı yetkililer,  Demir Kubbe’nin Hizbullah’la kapsamlı bir savaşın yükünü kaldıramayabileceğinden endişeleniyor. CNN’e konuşan Beyaz Saray yetkilileri, bu durumun Tel Aviv yönetimiyle paylaşıldığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir