• DOLAR 32.744
  • EURO 35.343
  • ALTIN 2442.13
  • ...
İşgalci rejim 'Güvenli' dediği alana saldırdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OKTAY GÜNDÜZ

İşgalci siyonistler, "güvenli" alan olarak nitelendirdiği ve vatandaşlara buralara gitmeleri çağrısında bulundukları Refah'ın kuzeybatısındaki El Mavasi bölgesinde yerinden edilenlerin çadırlarına top atışlarıyla saldırdı.

Gazze Sağlık Bakanlığına göre saldırıda şu ana kadar en az 25 kişi şehit oldu, 50 kişi de yaralandı.

Wafa haber ajansı ise işgal uçağının iki bölgede ses hızını aştığını, Filistinliler toplanır toplanmaz füzeyle hedef alındığını, bu durumun şu ana kadar 25 kişinin şehadetine yol açtığını bildirdi.

Filistin Kızılayı, işgalcilerin Refah'ın Mawasi kentinde yerlerinden edilenlerin çadırlarını hedef almasının ardından ekiplerinin çok sayıda şehit ve yaralıyla uğraştığını bildirdi.

Geçtiğimiz Mayıs ayı sonlarında işgal kuvvetleri aynı bölgede iki katliam gerçekleştirmiş ve en az 70 kişi şehit olmuştu.

İşgalciler gün içinde de Gazze Şehri'nin merkezindeki Eski Gazze bölgesinde Deyr Al-Latin Okulu arkasındaki "Muştaha" ve "Ebu El-Atta" ailelerine ait iki apartmanı hedef almasının ardından ambulans ve kurtarma ekipleri 5 şehidin cesedine ve çok sayıda yaralıya ulaştı.

İşgal uçaklarının ayrıca Gazze şehrinin batısındaki Sahil Kampı'nda bir evi de bombalaması sonucu en az 10 kişi şehit oldu, 17 kişi yaralandı.

Daha sonra El-Zeytun Mahallesi'nde bir araya gelen bir grup da işgal bombardımanına hedef oldu. Bu saldırıda 2 kişi şehit oldu.

Öte yandan Gazze Şeridi'nin merkezinde, Gazze Vadisi yakınlarında işgal uçağının düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta, işgalin kentin kuzeyindeki Hirbet el-Adas bölgesine düzenlediği saldırıda da 2 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgal uçağının Gazze Şeridi'nin merkezinde El Nuseyrat'ın doğusunda El Şerif ailesine ait bir evi bombalaması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir