• DOLAR 32.827
  • EURO 35.272
  • ALTIN 2452.648
  • ...
Cizre'de sıcaklıklar 50 dereceye yaklaştı, sokaklar boş kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre'de artan sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Son bir haftada hava sıcaklığının 45 derecenin altına inmediği Cizre'de sokaklar boş kaldı.

Sıcaklık rekorlarının kırıldığı Cizre'de vatandaşlar gündüz saatlerini evlerinde geçirirken, esnaf da kepenklerini akşama yakın saatlerde açmayı tercih ediyor. Bazı vatandaşlar ise sıcak havalara rağmen çalışmaya devam etti.

Sıcaklığın şiddetinin arttığı 12.00-17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerin boşaldığı ilçede hayat adeta durdu. Sıcak havalarda evlerinden çıkmayan Cizreliler klima ile serinlemeye çalışıyor.

"Sıcaklıkta termometreler de çalışmıyor"

Sait Ergül, Cizre'de havaların çok sıcak geçtiğini belirterek, "Termometrede derece 44 gösteriyor ama hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçiyor. Gerçekten yanıyoruz, bazen bu sıcaklıkta termometreler de çalışmıyor." dedi.

Esnaf Abdullah Kurami ise Cizre'de bir haftaya yakındır çok aşırı sıcaklıların olduğunu ifade ederek, "Bulunduğumuz bu cadde normalde diğer zamanlarda tıklım tıklım olurken şu an boş durumda. Sabahları esnaflar erken iş yerlerini açıyorlardı ama şimdi sıcaklar nedeniyle saat 13.30 olmasına rağmen esnafların yüzde 80'i iş yerlerini açmamışlar. Bu da şehrin ticaretini de olumsuz yönde etkilemektedir." diye konuştu.

Kuryeci Kadri Ükil ise sıcak havalarda çalışma şartlarının daha zor olduğunu belirtti.

İnşaat ustası Ali Ünanç da aşırı sıcağa rağmen çalışmak zorunda olduklarını kaydetti.

Uzmanlar sıcak havalarda özellikle öğle saatlerinde dışarıya çıkılmaması ve bol sıvı tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir