• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜSEYİN GİZLİ

Rus medyasına göre kısıtlamalardan Kaspersky Lab'in yönetimi, özellikle de genel müdür Andrey Tikhonov ile genel müdür Anna Kulashova etkilencek.

Listelerde ayrıca Ticari İşler Direktörü Igor Chekunov, İş Geliştirme Direktörü Andrey Efremov, İnsan Kaynakları Direktörü Marina Alekseeva, Strateji ve Ekonomi Genel Müdür Yardımcısı Daniil Borshchev, Araştırma ve Ekonomi Direktörü Anton Ivanov, Tüketici işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Mikhail Gerber de yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırımların, şirketin ABD'ye göre "kişisel bilgiler de dahil olmak üzere hassas verileri elde etmek için ayrıcalıklı erişimden yararlanabilecek Rus makamlarının yetki alanı, kontrolü veya yönlendirmesi altında olması" nedeniyle uygulandığını açıkladı.

Daha önce ABD Ticaret Bakanlığı, veri güvenliğine yönelik tehdit iddiasıyla Kaspersky Lab yazılımının ABD'de kullanımını yasaklamış ve ayrıca ihracat kısıtlamaları getirmişti. 20 Temmuz itibarıyla şirketin ABD'deki kişilerle "yeni anlaşmalara girmesi" yasaklandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir