• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Ortaokul müdürleri ile ortak sınavlar toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, eğitim denetmenleri başkanları, İlçe Milli Eğitim müdürleri, merkez ve ilçelerdeki tüm ortaokul okul müdürleri ile Valilik Toplantı Salonu'nda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav Sistemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.


Temel eğitimden orta eğitime geçiş hakkında bilgi veren Sarı, "Öğrenci başarısının anlık performansa dayalı olarak değil geniş bir zaman dilimine yayılarak belirlenmesini sağlayan bu uygulama; telafi imkânının sağlanması, merkezî ortak sınavların iki okul gününde yapılması, ortak sınavların, sınav gününe kadar işlenen konuları kapsayacak olması, merkezi sınavların süresinin bir yazılı süresi kadar olması, yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi, merkezi sınavların ilerleyen zamanlarda açık uçlu soruları da içerecek olması, her öğrencinin sınavlara kendi okullarında girebilmesi gibi yenilikleri içermektedir." dedi.


Yeni puan hesaplama sistemine de değinen Sarı, "Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanlar, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ile 8. sınıfta uygulanan ortak sınavlar sonucunda ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının toplamının ikiye bölünmesinden oluşacaktır. 8.sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olan derslerin 2. yazılısı 2 yazılısı olan derslerin 1.´si merkezi yazılı olarak yapılacaktır. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılacaktır. Başarı puanı hesaplanırken her bir dönem için bütün derslere ait yazılıların, performans ve proje değerlendirmelerinin haftalık ders saatiyle çarpılması sonucu ortaya çıkan değerin toplam haftalık ders saatine bölümünden oluşur. Her iki dönemde alınan ağırlıklı başarı puanlarının aritmetik ortalaması yılsonu başarı puanını oluşturur. 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı ile merkezi ortak sınavların ağırlıklandırılmış ortak sınavı 700 tam puan üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise 6,7. ve 8. Sınıfların yılsonu başarı puanı ve 8. Sınıfların ağırlıklandırılmış ortak sınav puanının toplamının ikiye bölünmesinden oluşur. Puanlama 500 tam puan üzerinden hesaplanmaktadır." ifadelerine yer verdi.


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin bu yıl ilk defa uygulanmasına dikkat çeken Sarı, "Okul yönetici ve öğretmenlerin daha dikkatli olmasını müfredat programlarının sınav tarihlerine kadar mutlaka bitiştirilmesi gerektiğini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Ayrıca veli toplantıları yaparak velilerin yeni sınav sistemi ile ilgili bilgilendirilmesi gerekiyor." dedi. (M. Salih Gönül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir