• DOLAR 32.594
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2434.164
  • ...
Putin Batı'yı Ukrayna'da gerilimi tırmandırmakla suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Asya gezisini bitirdikten sonra ülkesine dönüş yaptı ve önemli beyanatlarda bulundu.

"Metro.co.uk" haber sitesinden alınan bilgilere göre, Batı'yı Ukrayna'nın Rusya'da NATO'ya ait silahları kullanmasına izin vererek tansiyonu artırmakla itham eden Putin, Batı'nın Rusya'yı stratejik olarak mağlup etmeyi amaçladığını öne sürdü.

Putin, Batı'ya 'Nükleer' üzerinden gözdağı verdi: Ukrayna'da durmayacağız! - 1. Resim

BATI'YA NÜKLEER MESAJ

Bu durumun, Rusya'nın nükleer stratejisini yeniden gözden geçirmesine neden olabileceğini ifade eden Putin, "Nükleer doktrinde neyin değiştirilebileceği üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuşarak, dolaylı bir nükleer silah tehdidinde bulundu. Ukrayna konusunda Batı'nın sürekli olarak riskleri artırdığını ve gerilimi yükselttiğini belirten Putin, "Korkmamızı bekliyorlar gibi görünüyor. Ancak aynı zamanda Rusya'yı stratejik olarak mağlup etmek istediklerini de ifade ediyorlar" dedi.

"RUSYA DEVLETİNİN SONU OLUR"

Batı'nın Rusya'yı stratejik yenilgiye uğratmak istediğini ve bunun da Rusya devletinin sonu anlamına geleceğini savunan Putin, Ukrayna'da sonuna kadar gideceklerini belirtti ve ekledi: "Neden korkmalıyız? Sonuna kadar gitmek daha iyi değil mi? Temel mantık budur."

Putin, Batı'ya 'Nükleer' üzerinden gözdağı verdi: Ukrayna'da durmayacağız! - 2. Resim

Putin ayrıca Batı devletlerinin nükleer silahı kullanma eşiğini düşürdüğünü iddia etti.

Rusya'nın mevcut nükleer doktrini, Moskova'nın bir saldırının gerçekleşmek üzere olduğuna ilişkin "güvenilir bilgilere sahip olması" halinde Rus kuvvetlerinin nükleer silah kullanmasına müsaade ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir