• DOLAR 32.721
  • EURO 35.187
  • ALTIN 2445.028
  • ...
Arwa Damon: "Gazze'de psikolojik yıkım var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK 

İşgal kuvvetlerinin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Tel Aviv yönetimi bölgedeki insanları zorla açlık ve susuzlukla yüzleştirmeye, sivil yerleşimleri kasıtlı olarak hedef alarak özellikle çocuklar ve kadınlar dahil on binlerce Filistinliyi katletmeye devam ediyor.

Sivil Toplum Kuruluşu Inara'nın kurucusu ve başkanı Arwa Damon, bölgeye giderek gözlemlerini paylaştı. Gazze'deki durumu savaşın bir sonucu olarak değil, psikolojik bir yıkım olarak tanımlayan Damon, "Travmalar, tetikleyiciler acımasız. Kaçış yok, dinlenme yok, güvenli bir liman yok. Güvenli alan kavramı hiç var olmamış gibi" ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin Gazze'deki tek tahliye noktası olan Refah Sınır Kapısı kapatıldığını hatırlatan Damon şunları söyledi: "Yaralılar tıbbi tedavi için Gazze'den çıkamazsa kalıcı sakatlık yaşayacak veya muhtemelen ölecek. Bir çocuk 'Belki de böyle yaşamak zorunda kalmaktansa yeni ölseydik daha iyi olurdu' dedi. Çocuklar şiddetli ve travmatik psikolojik sıkıntı belirtileri sergiliyor. Bunu defalarca duyuyorsunuz. Her bireyin içinde bir savaş vardır. Tüm bu çılgınlığa ve trajediye rağmen, aynı zamanda kaybedilen her şeyin gerçek ölçüsü, ölçeği ve kapsamından belli bir düzeyde uzaklaşmayı da sağlıyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir