• DOLAR 32.687
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2445.042
  • ...
Doğum yapan kadınlara yeni destek paketi: Bir yıla çıkarılacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

AK Parti'nin son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Türkiye'deki alarm veren doğum oranları geniş çapta tartışıldı.

Toplantıda, ücretli doğum izninin mevcut 4 aydan 1 yıla çıkarılması önerisi sunuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu öneriye olumlu yaklaştı ve “Bu konuda klasik maliye politikalarının dışında hareket edeceğiz. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Basına yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a hızlı bir şekilde konuyla ilgili çalışma yapılması talimatı verdi.

BAKAN GÖKTAŞ DETAYLI SUNUM YAPTI
Bakan Göktaş, kısa süre önce AK Parti strateji ekibine, ücretli doğum izni süresinin 4 aydan 1 yıla çıkarılması konusundaki olası adımlarla ilgili kapsamlı bir sunum yaptı.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞA DEVLET DESTEĞİ
Sunumun ardından AK Parti kurmayları, bu sürecin sadece doğum izniyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Dünya örneklerinin de incelenmesiyle ikinci ve üçüncü çocuk için devlet desteği verilmesi gerektiğini belirttiler. Toplantıda ayrıca, annenin izin süresinin kademeli olarak artırılması, kreş veya kira desteği ve kadının özlük hakları ile maaşında yapılabilecek düzenlemeler de ele alındı.

0-3 YAŞ DÖNEMİNİN ÖNEMİ
AK Parti kurmayları, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Sadece doğum izni değil, kadınlarımız çocuk sahibi olmak istiyor. Kreş desteği, çalışan desteği, kira desteği. Kadın çalışıyor, çocuk sahibi olmak istiyor ama bakıcıların maaşı 30-40 bin liradan aşağı değil. İkinci ve üçüncü çocuğa destek verilmesi lazım. Aile Bakanlığı’nın bir sürü bütçesi var. Sadece doğum iznini uzatmak değil.. 0-3 yaş dediğimiz gelişim evresi çok önemli.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir