• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
BUTGEM'de yeni Eğitim Öğretim dönemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki BUTGEM Binası'nda gerçekleştirilen törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı.

 

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren BUTGEM'den sorumlu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BUTGEM'in kuruluş öyküsü ve amacı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

 

BUTGEM'in sanayi için yüksek vasıflı, ileri teknoloji kullanma becerisi kazanmış, sorumluluk ve özgüven sahibi teknik elemanlar yetiştirmek amacıyla yoluna devam ettiğini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Ömür boyu eğitim felsefesine uygun olarak meslek edindirme ve meslek geliştirme programları sunan BUTGEM, firmalarımızın işe aldıkları kişilere yeniden eğitim vermek zorunda kalması nedeniyle kuruldu. Okullarımızdaki eğitim müfredatının iş hayatının reel ihtiyaçlarından uzak kalması, uygulama imkanlarının yetersizliği, özellikle bir dönem meslek liselerinin önüne konan engeller BUTGEM gibi çözüm alternatiflerini ortaya çıkarmıştır. Hızla gelişen günümüz çalışma koşullarının, çalışanların istihdamda sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak için yaşam boyu eğitim gerektirmesi de BUTGEM'in varlık sebeplerinin başındadır." dedi.

 

Konuşmaların ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve katılımcılar tekstil sınıfı ve BUTGEM makine parkını gezerek incelemelerde bulundu ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener'den bilgi aldı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir