• DOLAR 32.83
  • EURO 35.284
  • ALTIN 2455.333
  • ...
HÜDA PAR'lı vekillerden Diyarbakır'daki yangın için acil çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçesi sınırlarında kırsal yerleşim yerlerine yakın bölgelerde ve arazilerde geniş çaplı yangınların çıktığı, en az 3 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı ve kayıpların olduğu bildirildi. 

Çıkan büyük çaplı yangına havadan acil müdahale edilmesi için HÜDA PAR Milletvekilleri çağrı yaptı.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Çıkan yangının daha önce hiç tanık olmadıkları kadar büyük olduğuna vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi:

"Mardin’in Mazıdağı ilçesi ile Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde iki ayrı bölgede çıkan yangında vefat edenlerin ve bazı vatandaşların kayıp olduğu bilgisi bize ulaştı.

Yangının, rüzgarın etkisiyle geniş alanlara yayılacağı ve kırsal bölgelerdeki çok sayıda yerleşim yerlerini de etkileyeceği görülmektedir.

Daha önce hiç tanık olmadığımız bu yangına karşı acil bir şekilde havadan müdahale edilerek söndürülmelidir. Çevre illerden bu yangının söndürülmesi için destek sağlanmalıdır."

Diyarbakır ve Mardin kırsalında yaşanan büyük yangına havadan uçak ve helikopterlerle müdahale edilmez ise yangının söndürmesinin mümkün olmadığına vurgu yapan HÜDA PAR Milletvekili Şehzade Demir yetkililere çağrıda bulundu.

Demir, yaptığı çağrıda şunları söyledi:

"Zaman kaybetmeksizin havadan müdahale edilmelidir. #YangınBölgesineAcilHelikopter

Diyarbakır ve Mardin kırsalında yaşanan büyük yangına havadan uçak ve helkopterlerle müdahale edilmez ise söndürmek mümkün değildir.

Diyarbakır Çınar ve Mardin Mazıdağı kırsalında büyük bir yangın afeti yaşanıyor. Diyarbakır Mardin Batman başta olmak üzere yetkililer ve vatandaşlar fark etmeksizin imkanı olan herkesi yardım etmeye çağırıyoruz. Yangında vefat edenler var. Büyük bir afet yaşanıyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir