• DOLAR 32.839
  • EURO 35.262
  • ALTIN 2453.065
  • ...
Soykırımcı siyonist ordunun sözcüsü Daniel Hagari’den itiraf:  HAMAS'I YOK EDECEĞİMİZİ  DÜŞÜNENLER YANILIYOR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

7 Ekim’de İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından “Mescid-i Aksa’nın dokunulmazlığının korunması, Kudüs’ün ve işgalci siyonist terör rejiminin zindanlarında acılar çeken Filistinli aziz esirlerin özgürlüklerine kavuşturulması amaçlı siyonist terör çetesine yönelik Aksa Tufanı Operasyonu başlatıldı. Vahşi ve soykırımcı siyonist rejim HAMAS’ın bu hamlesine karşılık gözü dönmüş kuduz köpekler gibi “HAMAS’ı yok edeceğiz” naraları ile dokuz aya yakındır Gazze’ye saldırıyor. Başta büyük şeytan ABD olmak üzere dünyanın süper güçlerinin askeri ve siyasi desteğini arkasına alan soykırımcı terörist örgüt, HAMAS’ın şahsında aslında resmen “insanlığın temel hak ve özgürlüklerine” karşı alçakca bir savaş veriyor.

Hiç bir ahlaki ve insani değeri tanımayan ve on binlerce masum çocuk, kadın, yaşlı sivil demeden katleden aşağılık çete ordusu Gazze’yi adeta harabeye çevirdi.

Kuduz köpek sürüsünden oluşan siyonist çete ordusu aylardır amansızca saldırdığı HAMAS’ın kahraman savaşçılarına karşı bir arpa boyu yol kat edemeyince ordu sözcüsü Daniel Hagari’den düştükleri aptalca durumu itiraf eden açıklamalar geldi.

HAGARİ: "HAMAS, İNSANLARIN KALPLERİNE KÖK SALMIŞTIR”

Hagari, Kanal 13 televizyonuna, siyonist terör rejiminin büyük bir insanlık felaketine yol açtığı Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Soykırımcı çetenin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu'nun savunduğu “HAMAS’ın ortadan kaldırılması hedefine” ilişkin konuşan Hagari, “HAMAS'ı yok etme fikri halkın gözüne kum atmaktır.” ifadesini kullandı.

Hagari, "HAMAS bir fikirdir, siyasi partidir. İnsanların kalplerinde kök salmıştır. HAMAS'ı ortadan kaldırabileceğimizi düşünenler yanılıyor." diye konuştu.

"HAMAS’ın yerine başka bir şeyin geliştirilmesini" öneren Hagari, Gazze'deki tüm esirlerin askeri saldırılarla geri getirilmesinin de "imkansız" olduğunu söyledi.

KATİL NETANYAHU'DAN HAGARİ’NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Netanyahu da Hagari'nin açıklamalarına tepki göstererek, güvenlik kabinesinin Gazze'deki saldırılara ilişkin "Hamas'ın askeri ve idari olarak yok edilmesi hedefinin bulunduğunu ve İsrail ordusunun da bunu yapmakla yükümlü olduğunu" savundu.

SAVAŞ KABİNESİNİ FESHETMİŞTİ

Netanyahu ve muhalefetteki Benny Gantz, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'te başlatılan saldırılardan 4 gün sonra "acil durum hükümeti" ve bunun altında daraltılmış bir Savaş Kabinesi kurulması konusunda anlaşmıştı. Savaş Kabinesi üyesi Gantz, 9 Haziran'da olağanüstü hal hükümetinden istifa ettiğini duyurmuştu. Gantz'ın ardından Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hal hükümetinden istifa etmişti. Netanyahu da Savaş Kabinesi'nin Gantz'in talebiyle kurulduğunu ve istifasından sonra da kabineye ihtiyaç kalmadığını belirterek kabinenin feshedildiğini duyurmuştu.

HAMAS:

PİLLAY'IN AÇIKLAMALARI SOYKIRIMI DOĞRULUYOR

HAMAS, Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu Başkanı Navi Pillay'ın açıklamaları hakkında, "BM'den israil ordusunun Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarında Filistin halkına karşı işlemeye devam ettiği soykırım, etnik temizlik ve göçe zorlama gibi suç ve ihlallerine yönelik yeni bir teyit olduğu" ifade edildi.

GAZZE

HAMAS, Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu Başkanı Navi Pillay'ın açıklamaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, BM komisyonu başkanı Pillay'ın açıklamaları değerlendirildi. Pillay'ın açıklamalarının "BM'den İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarında Filistin halkına karşı işlemeye devam ettiği soykırım, etnik temizlik ve göçe zorlama gibi suç ve ihlallerine yönelik yeni bir teyit olduğu" ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in suçlarını belgelemek, ihlallerini kınamak ve uluslararası adaleti sağlamak için gösterilen uluslararası çabalardan duyulan memnuniyet belirtildi.

"KURBAN İLE CELLADIN BİR TUTULDUĞUNA" VURGU

"Kurban ile celladın bir tutulduğuna" vurgu yapılan açıklamada, işgal rejiminin Filistin direnişine yönelik, yanlışlığı kanıtlanmış asılsız suçlamalarını tekrarlamaya devam etmesi reddedildi.

Açıklamada, uluslararası topluma, BM'ye ve tüm hukuki çevrelere, işgalci çetenin Filistin halkına karşı işlediği suçları durdurmak için çalışma çağrısı yapıldı.

Soykırımcı siyonist çetenin Gazze’de "tüm dünyanın gözü önünde işlediği soykırım suçunun durdurulmasının herkesin sorumluluğu olmasının yanı sıra hukuki ve ahlaki bir görev olduğu" kaydedildi.

Açıklamada, uluslararası mahkemelerin savaş suçlusu siyonist liderlerden hesap sorma çabalarının desteklenmesi çağrısı yapıldı.

BM işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu Başkanı Navi Pillay, BM İnsan Hakları Konseyi'nin 56'ncı Oturumu kapsamında komisyonun raporuna ilişkin düzenlenen interaktif diyalog toplantısında konuşma yapmıştı.

"İsrail, Gazze'de on binlerce çocuğu öldürdü veya sakat bıraktı" diyen Pillay, binlerce Filistinli çocuğun da muhtemelen enkaz altında olduğunu dile getirmişti. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir