• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
ABD'den İran ve Hizbullah açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü işgal rejimi ile Hizbullah arasındaki çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, ''İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın tırmanmasını istemiyoruz. Hizbullah son birkaç haftadır sınır ötesi saldırılarını artırdı ve bu saldırılar sivil toplulukları hedef alıyor'' dedi.

 Gazze'de ateşkes sürecine ilişkin konuşan ABD'li sözcü, ''Gazze'de ateşkes anlaşmasına varmak için Katar, Mısır ve İsrail ile iletişim halindeyiz. Eğer Hamas kabul etseydi Gazze'de iki hafta önce ateşkes sağlanabilirdi'' dedi. 

Netanyahu'nun  ABD'nin silah yardımı ile ilgili sözlerine yanıt veren sözcü,  ''Blinken, Netanyahu'ya İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımızın değerli olduğunu söyledi ve bunu sadece sözlerle değil eylemlerle de kanıtladık. Netanyahu'nun İsrail'e destek vermediğimiz yönündeki açıklamalarıyla ne elde etmek istediğini bilmiyoruz

İncelenmeyi bekleyen bir sevkiyat dışında silah sevkiyatları İsrail'e düzenli olarak taşınıyor. İsrail'in savaş suçlarına ilişkin bağımsız kuruluşlardan bilgi toplamaya ve değerlendirmelerimizi yapmaya devam ediyoruz'' diye konuştu. 

Sözcü, ''İran'ın barışçıl olmayan nükleer programını genişletmeye devam etmesinden endişe duyuyoruz. '' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir