• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Simülasyon aracı ile emniyet kemeri anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Trafik kazalarını asgariye indirmek amacıyla Simülasyon aracı üzerinde, vatandaşlara emniyet kemeri kullanımının önemini anlatıldı. Emniyet kemeri kullanımının önemi ile ilgili yapılan programa katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Trafik kazalarını asgariye indirmek amacıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılması ve pratik uygulama için "Simülasyon aracı"nın getirildiğini ifade eden Taşyapan, "Bu aracın, görsel olarak hem vatandaşlarımızda, hem gençlerimizde emniyet kemeri takma bilincini kazandırmak maksadıyla kullanıldığını biraz önce gördük. Arkadaşlarımız 10 kilometre hızla bunu yaptılar. Bunu daha hızlı yaparsak ne yaşanabileceğini siz tahmin edin. 9 günlük kurban bayramı tatilinde 130 vatandaşımızı trafik kazasında kaybettik. Yaralıların akıbetini bilmiyoruz. Belki de sakat kalanlar da vardır. Bu açıdan emniyet kemeri çok önemli ve biliyorsunuz ki, artık arka koltuklarda da takılması mecburi hale geldi." şeklinde konuştu.

 

Görsel uygulamaların daha kalıcı olduğunu vurgulayan Vali Taşyapan, üzerinde uygulama yapılan aracın 4 gün daha kalacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın gelip bizzat deneme yapmasına imkan vereceğiz. Biz emniyet kemeri bilincini oluşturmak istiyoruz." dedi.

 

Emniyet kemeri kullanımı ile ilgili bilgi alan öğrenciler, araç üzerinde pratik uygulama yaparak duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya anlatılar.

 

Serkan Akyaz İlköğretim Okulu Öğrencilerden Usame Davran, "Emniyet kemeri uygulamalarına katıldım. Kemersiz uygulama yapsaydım ters düşüp takla atabilirdim." ifadesini kullandı.

 

Berat Baylaz, "Arabaya bindiğim zaman çok korkmuştum. Eğer emniyet kemeri olmasaydı, yaralanabilirdim, belki de ölebilirdim."dedi.

 

Öğrencilerden Zelal Bozukluhan, "100.Yıl Orta Okulu'nda okuyorum. Emniyet kemerinin değerini şimdi çok iyi anladım. Emniyet kemerini herkese tavsiye ediyorum." diye konuştu.

 

100.Yıl Orta Okulu öğrencilerinden Betül Bor ise, "Arabaya binmeden önce biraz korkmuştum sonra çok güzel geçti ve emniyet kemerinin önemini çok iyi anladım. Herkese tavsiye ediyorum." ifadelerinde bulundu. (Nihat Kanat/Salih Gönül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir