• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
ABD Ukrayna'ya hava savunma sistemleri gönderebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Rusya-Ukrayna savaşı yoğun bir şekilde devam ediyor. Ukrayna, Rus ordusunun füze ve insansız hava araçlarıyla yaptığı saldırılara karşı kendini Patriot ve NATO ülkelerinden gelen diğer hava savunma sistemleriyle savunuyor.

ABD, Ukrayna'nın Rus hava saldırılarına etkili bir şekilde karşılık verebilmesi için Patriot hava savunma sistemleri için yeni siparişleri askıya almayı planlıyor.

"HER ŞEY KİEV'E YOLLANACAK"

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde beş ülkenin Ukrayna'ya Patriot ve diğer hava savunma sistemlerini göndermeyi kabul ettiğini belirtti. ABD, Ukrayna'nın ihtiyaçlarını karşılayana kadar üretilen her şeyin Kiev'e sevk edilmesini planlıyor.

Savaşın seyri değişecek! ABD'den kritik karar: Patriot hava savunma sistemi gönderilecek - 1. Resim

Financial Times'ın haberine göre; karar hakkında bilgisi olan iki yetkili, ABD'nin yaptığı duyurunun Biden'ın Kiev'e olan bağlılığının altını çizdiğini söyledi.

AVRUPA'NIN DA GÖZÜ BU SAVUNMA SİSTEMLERİNDE

Polonya, Romanya, İspanya ve Almanya, teslim edilmek üzere Patriot sistemleri için siparişleri olan Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. 

Savaşın seyri değişecek! ABD'den kritik karar: Patriot hava savunma sistemi gönderilecek - 2. Resim

NATO üyesi ülkelerden oluşan bir koalisyon, ocak ayında bin Patriot füzesi siparişi vermişti. İspanya, Yunanistan ve Romanya'nın envanterlerinde Patriot sistemleri bulunmakla birlikte, şimdiye kadar bu sistemlerin Ukrayna'ya aktarılmasına izin vermediler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir