• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İran Dışişleri Bakan Vekili Bakıri ile Heniyye bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Görüşmede Filistin direnişi ve halkını takdir eden Bakıri, İran’ın ikili ve çok yönlü alanlarda direnişi desteklemeye yönelik diplomatik çabalarını anlattı.

İran Dışişleri Bakanlığına göre Bakıri, "Siyonistlerin işlediği saldırganlık ve cinayetlerin bedelini ödemesi için tüm kapasiteler kullanılmalı ve direniş işgalcilere karşı silahlı direnişle sınırlı kalmamalıdır. Aksine, Filistin dışındaki yasal direniş, siyasi direniş ve kamu diplomasisi alanındaki direniş içerideki silahlı direnişle birlikte, Filistin halkının iradesini ve haklarını desteklemelidir." dedi.

Heniyye ise Filistin halkı ve direnişine verdiği destekten dolayı İran'a teşekkür ederek, siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı işlediği vahşi ve soykırım suçlarına rağmen Filistin halkının sağlam ve güçlü bir şekilde ayakta durmaya devam ettiğini belirtti

Heniyye, işgal ordusunun, Gazze halkına yönelik dokuz aydır süren askeri saldırı ve soykırımın ardından hedeflerine ulaşmada başarısız olduğuna vurgu yaptı.

Gazze'de ateşkes için sunulan siyasi plan konusunda tutumlarını aktaran Heniyye, HAMAS'IN Filistin halkının tüm taleplerini karşılayan her türlü öneriyi memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir