Buruk bayram GAZZE AÇLIĞIN PENÇESİNDE
İşgalci barbarlar tarafından 40 bine yakın kişinin katledildiği Gazze’de 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğu belirtildi. Hamas’tan yapılan açıklamada, işgal rejiminin sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek uyguladığı "aç bırakma politikasına" acilen müdahale edilmesi çağrısı yaparak, "Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere açlık ve insani felaketin izleri giderek artıyor" denildi.
İstanbul
Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejimi ve ABD'nin Filistin halkına yardımların ulaşmasını engellediği aktarılarak, Gazze Şeridi'nin gittikçe açlığa sürüklendiği ifade edildi. Açıklamada, Gazze'de 3 bin 500 çocuğun girişi yasaklanan ürünlerden olan takviye edici gıda ve aşı yoksunluğu ile yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğu bildirildi. ABD ve işgal rejiminin Gazze'de 2.4 milyon sivilin açlığa mahkum edilmesinde kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, hasta ve çocuklara uygulanan aç bırakma politikasının, gıda ve ilaç girişinin yasaklanmasının insani olmayan tehlikeli bir yol olduğu belirtildi. Tüm bunların Gazze'deki sivillere yönelik işlenen bir soykırım savaşı olduğunun altı çizilen açıklamada, işlenen bu suçların durması için acil uluslararası müdahale talep edildi.
REFAH SINIR KAPISI 7 MAYIS'TAN BU YANA KAPALI
İşgal ordusu, 7 Mayıs'ta, Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır'la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. Refah Sınır Kapısı, bölgede siyonist işgalin başladığı 7 Mayıs'tan bu yana kapalı tutuluyor. Gazze Şeridi'nin işgal rejimi dışında dış dünyaya açılan tek kapısı olma özelliğini taşıyan Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması, gıda sıkıntısıyla karşı karşıya olan Gazze'ye insani yardım girişlerini de önemli derecede etkiliyor.
GAZZE'DE AÇLIK VE İNSANİ FELAKETİN ETKİSİ GİDEREK ARTIYOR
Hamas, siyonist işgal rejiminin sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek uyguladığı "aç bırakma politikasının" acilen müdahale edilmesi çağrısı yaparak, "Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere açlık ve insani felaketin izleri giderek artıyor" denildi. Gazze Şeridi'ndeki tüm sınır kapılarının kapatılarak, yardım ve mal girişinin engellenmesi sonucu kuzey başta olmak üzere bölgede açlığın giderek artması üzerine Hamas’tan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nde çocuk, kadın ve yaşlıların da arasında olduğu sivillere karşı yürütülen aç bırakma savaşı devam ediyor. Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere açlık ve insani felaketin izleri giderek artıyor." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "Nazi işgalci hükümet, Gazze'yi tam bir ablukaya alarak, sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek savunmasız sivillere karşı en çirkin toplu cezalandırmayı uyguluyor. israil'in Gazze'de uyguladığı aç bırakma politikasına acilen son verilmeli." denildi. Açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma Gazze halkına yardımların ulaştırılması ve işlenen soykırımın durdurulması için acil kararlar alması çağrısı yapılırken, İslam dünyası ve Arap ülkelerinden de Gazze'nin sınır kapılarının açılması ve yardımların girişinin sağlanması için siyonist rejime baskı yapılması istendi.
Gazze’de hastaneler harabe halde
"BAZI HASTALAR İLAÇ YETERSİZLİĞİNDEN ÖLÜYOR"
Gazze'deki sahra hastanelerinin koordinatörü Mervan el-Hems, Gazze Şeridi'ndeki sağlık koşullarının işgal rejimi saldırıları nedeniyle giderek kötüleştiğini, bazı hastaların ilaç yetersizliğinden vefat ettiğini ifade etti.
Gazze
Hems, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumu felaket ve savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana işgalcilerin hastaneleri hedef alması nedeniyle daha da kötüleşiyor." dedi. Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesinin hasta ve yaralılarla dolu olduğunu, işgal ordusunun hastaneyi ve çevresini hedef alması nedeniyle kanalizasyon sorunu yaşadıklarını belirten Hems, "Daha fazla hasta ve yaralıyı almaya yetecek kadar yatağımız yok, tıbbi stok tükeniyor ve bazı hastalar ilaç yetersizliğinden ölüyor." diye konuştu.
Yerinden edilmiş insanların kaldığı kamplarda Hepatit başta olmak üzere bulaşıcı hastalıkların yayıldığına dikkati çeken Hems, kanalizasyon suları nedeniyle hastane ve kamp çevresinde böceklerin arttığını ifade etti. Çadırlara ve kamplara ulaşan suyun içmeye uygun olmadığını söyleyen Hems, "Kıtlık Gazze Şeridi'nin kuzeyini kırıp geçiriyor ve çocuklar için yetersiz beslenmenin önüne geçemiyoruz." dedi. AA