• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
İşgal ordusunun alıkoyduğu gazeteci, Filistinlilerin maruz kaldığı işkenceyi anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamaya göre, işgal rejiminde Necef (Negev) Çölü'ndeki Sde Teman gözaltı merkezinde alıkonulan Filistinli gazeteci Muhammed Sabir Arab, yaşadıklarını ve gözlemlerini kendisini ziyaret eden avukatı Halid Muhacene'ye anlattı.

İşgal askerlerinin sıkı kısıtlamaları ve denetimi altında gerçekleşen görüşmede, nerede tutulduğunu bilmeyen Filistinli gazeteci Arab'ın avukatına ilk sorduğu soru "Ben nerdeyim?" oldu.

Gazzeli gazeteci Arab, işgal ordusunca yönetilen tartışmalı Sde Teman gözaltı merkezinde Gazze'den alıkonulan Filistinlilerin "insanlık onurunu aşağılayan korkunç şartlarda tutulduğunu" ifade etti.

Arab, "Sde Teman'da tutulan Filistinlilerden hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını, alıkonulan Filistinlilerin işkence, aşağılama ve kötü muameleye maruz kaldığını" söyledi.

Filistinli gazeteci, Sde Teman'da alıkonulan Filistinlilerin tüm gün "gözleri bağlı ve zincirlenmiş bir şekilde tutulduğunu" aktardı.

Yaklaşık 50 gündür elbiselerini değiştiremediğini belirten Arab, avukatıyla görüşmeden önce pantolonunu değiştirmesine izin verildiğini, ceketini bile değiştirmesine izin verilmediğini ifade etti.

"1 dakika tuvalet hakkı süresini aşan cezalandırılıyor"
Arab, "Sde Teman'da tutulanların çevresinde sürekli polis köpeklerinin bulunduğunu, her 4 tutukluya birer dakika tuvalet kullanma hakkı verildiğini, bu süreyi aşanların cezalandırıldığını" söyledi.

Alıkonulan Filistinlilerin ayakabbılarını yastık yaparak yerde uyumak zorunda kaldığını söyleyen Arab, Sde Teman'da tutulanlara haftada bir kez yalnızca 1 dakika duş alma hakkı verildiğine dikkati çekti.

Arab, alıkonulanların gündüz uyumalarına izin verilmediğini ve alıkonulduktan ancak 50 gün sonra saç traşına izin verildiğini ifade etti.

Yemek olarak "birkaç lokma peynir, birkaç parça salatalık veya domates" verildiğini aktaran Arab, tüm öğünün bundan oluştuğunu kaydetti.       AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir