• DOLAR 32.891
  • EURO 35.302
  • ALTIN 2434.056
  • ...
Zebihullah Mücahid: Hiçbir ülkeye büyükelçiliğini açması için yalvarmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Kabil'deki büyükelçiliklerin yeniden açılmasının önünde hiçbir engel olmadığını ve ABD dahil tüm ülkelerin Kabil'deki büyükelçiliğini faaliyete geçirebileceğini söyledi.

Diplomatik kanallar aracılığıyla Afganistan İslam Emirliği ile temasa geçilebileceğini kaydeden Mücahid, şu anda Kabil'de 16 ülkenin büyükelçiliğinin faaliyet gösterdiğini ve bunların güvenliğinin sağlandığını belirtti.

Büyükelçiliklerin açılmasının önünde hiçbir engel bulunmadığının altını çizen Mücahid, "Büyükelçiliklerin açılması ülkelerin kendi kararıdır. Afganistan bu konuda kimseye yalvarmıyor. Büyükelçiliklerinin aktif olmasını isterlerse Afganistan'da hiçbir engel kalmaz ve güvenlik sağlanır. Şu anda Kabil'de 16 ülkenin büyükelçilikleri var, hepsi aktif ve hiçbir sorunu yok." dedi.

Afganistan İslam Emirliği'nin tüm ülkelerle iyi etkileşimden yana olduğunu, bölge ve dünya ülkelerinin baskı seçenekleri yerine Afganistan ile etkileşim yolunu seçebileceğini belirtti.

Sözcü Mücahid, "Baskı adına gördüklerimiz, duyduklarımız işe yaramadı ve gelecekte de işe yaramayacak. Afganistan halkı baskıya boyun eğmeyecektir. Anlayışlı olmak daha iyi, etkileşim kurmak daha iyi." diye vurguladı.

Üç yıla yakın bir süredir hükümet değişikliğine gidilen ülkede henüz hiçbir ülke Afganistan İslam Emirliği hükümetini resmi olarak tanımadı.

Çok sayıda ülke Afganistan'ın geçici hükümetiyle etkileşimde bulunuyor ve yurtdışındaki 38 siyasi misyon da Dışişleri Bakanlığı tarafından yönetiliyor.

2021 yılındaki yönetim değişikliğinin ardından birçok ülke Kabil'deki büyükelçiliklerini kapatarak Katar'a taşımıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir