• DOLAR 32.865
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2431.317
  • ...
BM İnsan Hakları Konseyinin 56'ncı Oturumu başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin (İHK) 56'ncı Oturumu BM Cenevre Ofisi'nde başladı.

Türk, 2024 Dönem Başkanlığını Fas'ın BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Omar Zniber'in yaptığı İHK'nin açılışında konuştu.

Açılışın savaşın yaşandığı bir dönemde yapılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Türk, marttaki Konsey oturumunun ardından dünya genelindeki çatışmaların arttığını ve sivillerin her gün öldürüldüğünü söyledi.

Türk, "2023'te İnsan Hakları Ofisi tarafından toplanan veriler, silahlı çatışmalarda sivil ölümlerinin sayısının yüzde 72 arttığını gösteriyor. Korkunç bir şekilde veriler, 2023'te öldürülen kadınların oranının bir önceki yıla göre iki katına, çocukların oranının ise üç katına çıktığına işaret ediyor." dedi.

Gazze'deki çatışmanın taraflarının uluslararası insan hakları ve insancıl hukuku hiçe sayması karşısında dehşete düştüğünü vurgulayan Türk, inanması güç ölümler ve acıların yaşandığını söyledi.

Türk, "İsrail'in yoğun saldırıları sonucu 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 120 binden fazla insan öldürüldü veya yaralandı. İsrail'in mayıs başında saldırılarını Refah'a yoğunlaştırmasından bu yana neredeyse 1 milyon Filistinli yeniden zorla yerinden edildi. Yardım dağıtımı ve insani yardıma erişim daha da kötüleşti." dedi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir