• DOLAR 32.867
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2430.399
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Anne babamızın hayatta oluşları bizim için en büyük servettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet TV’nin canlı yayınlanan "Bayram Özel" programına konuk oldu.

Bayramların en büyük vesilesinin ziyaretler olduğunu belirten Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

"Akraba ziyaretleri, komşu ziyaretleri, mahallelinin, köylünün birbirlerine ziyaretleri buna vasıta oluyor. Aslında ziyaretleşmeler sadece bayramlarla sınırlı değil her zaman olması gerekiyor. İnsanlar bayram vesilesiyle mutlaka annesini, babasını ziyaret etsinler. Eğer birbirlerinden uzakta yaşıyorlarsa ve gitme imkanları varsa gitsinler, gitme imkanları yoksa hemen bayram sabahı ilk arayacakları anneleri, babaları olsun. Ben geçen yıl Arafat’tan anacığımı aramıştım ama bu sene arayamıyorum. 6 ay önce rahmeti Rahman’a uğurladık, şimdi onun üzüntüsünü yaşıyorum. Diyoruz ki cennette kavuşacağız inşallah. Anne babamızın hayatta oluşları bizim için en büyük sermayedir, en büyük servettir. Bu servetin kıymetini bilelim."

Akrabalık ilişkilerine de değinen Başkan Erbaş, "Rahim, Allah’ın en güzel isimlerinden birisidir. Sılai Rahim diyoruz, aslında akrabalık Allah’ın bu isminden türemiştir. Peygamber Efendimiz Rabbim şöyle buyurdu diye bir hadis-i şerife başlıyor; ‘Ben Rahman’ım, akrabalığı Ben yarattım ve onu kendi ismimden türettim. Kim ki akrabasıyla ilişkisini sürdürürse Ben de onunla ilişkimi sürdürürüm, kim de akrabasıyla ilişkisini keserse Ben de onunla ilişkimi keserim.’ buyuruyor. Buna dikkat etmek lazım. Bayramlar bunun için çok büyük bir vesile ve fırsat." diye konuştu.

Başkan Erbaş, milletin ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, "Kurban Bayramı’nın Gazze’deki zulmün son bulmasına, dünya mazlumlarının, mağdurlarının da bir gün bayrama ulaşabilmesini, biz nasıl bugün mutluluk yaşıyorsak bayram vesilesiyle o mazlumların, o masumların da en kısa zamanda bizim yaşadığımız bu mutluluğu yaşayabilmelerine, dualarımızın vesile olmasını Cenabıhak’tan niyaz ediyorum." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir