• DOLAR 32.869
  • EURO 35.17
  • ALTIN 2431.254
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sadece Müslümanlığımızın değil, insanlığımızın da sınandığı bir imtihandayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla partisinin 81 il teşkilatıyla düzenlenen bayramlaşma programında konuştu.

Kurban Bayramı'nın işgal altındaki Filistin topraklarında insanlık adına utanç verici katliamların yaşandığı bir dönemde idrak edildiğine, 76 yıldır işgal, zulüm ve sistematik katliama maruz kalan Filistin halkının, bir bayramı daha yine buruk ve barışa hasret bir şekilde geçirdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Soykırımcı israil yönetimi tarafından alçakça şehit edilen 38 bin kardeşimizin acısı, millet ve ümmet olarak hepimizin yüreğini dağlıyor. Sadece Müslümanlığımızın değil, aynı zamanda insanlığımızın da sınandığı imtihan günlerinden geçmekteyiz. Gazze'deki katliama tepki göstermek, kardeşlik görevimiz olmasının yanı sıra, insanlık vazifemizdir." diye konuştu.

"Dünya, katliamların önüne derhal set çekmek zorundadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya, israilin kana susamışlığına karşı tedbir almak, her gün bir yenisine şahit olduğumuz katliamların önüne derhâl set çekmek zorundadır. Siyasi ömrünü uzatmak için kendi vatandaşları dâhil, tüm bölgeyi ateşe atan Netanyahu yönetiminin durdurulmasının şart olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Bu tavrımızı, geçen hafta İspanya'da ve G7 Liderler Zirvesi vesileyle ziyaret ettiğimiz İtalya'da muhataplarımıza bir kez daha açıkça ifade ettik. Türkiye olarak bölgemizde kalıcı barışın tesisi ve soykırımın sorumlularının hesap vermesi için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Uluslararası Adalet Divanında israil aleyhine açılan soykırım davasına, bu anlayışla müdahil olmayı kararlaştırdık. israil yönetimini kalıcı ateşkese zorlamak amacıyla bu ülkeyle olan dış ticaret işlemlerimizi tamamen durdurduk. İnsani yardımları kesintisiz sürdürüyoruz."

Türkiye'nin Gazze’ye en fazla yardım malzemesi ulaştıran ülke olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Hükûmeti ve HAMAS'la diyaloğun güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti.

"Mazlumun eli, dili, sesi, çığlığı olmaya devam edeceğiz"

İslam dünyasının yek vücut olarak hareket etmesi için yoğun çaba içinde olduklarını, Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının daha da artması için çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Topraklarını savunan, hak ve hürriyetleri uğrunda ağır bedeller ödeyen Filistinli kardeşlerimizin direnişlerinin zafere ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Gazze'yle birlikte İslam coğrafyasının diğer köşelerindeki dramlara da sessiz kalmıyoruz. Sudan'da bir yıldan fazladır devam eden kardeş kavgasının sona erdirilmesi için temaslarımız sürüyor. Libya'dan Somali'ye, Afganistan'dan Yemen'e nerede bir sıkıntı, istikrarsızlık, trajedi varsa, hiçbir ayrım yapmadan mazlumların imdadına koşuyoruz. Büyük bir devlet ve milletin mensupları olarak inşallah bundan sonra da dimdik durmaya, mazlumun eli, dili, sesi, çığlığı olmaya devam edeceğiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir