• DOLAR 32.863
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2429.693
  • ...
6'sı çocuk 15 şehid İŞGALCİ TERÖRİST BAYRAMDA DA VURDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de katliam ve soykırımı devam ediyor. İşgalciler, Gazze'nin orta kesimindeki El-Bureyc bölgesinde El-Hatip ve En-Neccar ailelerinin evini bombaladı. Saldırılarda 6'sı çocuk 9 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus ile kuzeydeki Beyt Hanun'a yönelik saldırılarda ise en az 3 Filistinli katledildi. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgalcilerin Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir evi bombalaması sonucu 1'i kadın 3 Filistinli şehid oldu. Saldırıda, ağır yaralananların olduğu ifade edildi. Ez-Zeytun Mahallesi'nin doğusundaki bölgelere topçu ateşiyle düzenlenen saldırılarda evlerde yangın çıkarken, kentin farklı noktalarına yönelik İHA saldırılarında 3 Filistinli yaralandı.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 37 BİN 347'YE ÇIKTI

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı dün son 24 saatte 10 artarak 37 bin 347’ye yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 255 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İşgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 37 bin 347’ye, yaralı sayısının 85 bin 372'ye yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak işgalcilerin engellemeleri ​​​​​​​ nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İŞGALCİ BATI ŞERİA'DA DÜZENLEDİĞİ BASKINLARDA FİLİSTİNLİLERİ DARBETTİ

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre işgal rejimi askerleri, evlere baskınlar düzenleyerek Filistinlileri darbetti. İşgalci askerler, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde gerçekleştirdiği baskında Danya Davud isimli Filistinli kadını gözaltına aldı. Baskın sırasında askerler ile bölgedeki Filistinli gruplar arasında silahlı çatışmalar yaşandı. Fetih Hareketi'ne bağlı Aksa Şehitleri Tugaylarından yapılan açıklamada, "direnişçilerin Kalkilya'dan çekilirken israil ordu güçlerine ateş açtığı" belirtildi.

İşgal rejimi askerleri, Eriha kentindeki Akabet Ceber Mülteci Kampı'nda evlerine baskın düzenleyerek sorguya çektiği Filistinlileri darbetti. İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana işgal rejimi askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin saldırılarında 547 Filistinli katledildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir