• DOLAR 32.86
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2430.441
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtamadığı kurban etlerini onlar ailelere ulaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yine bir Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtım organizasyonu yapan Umut Kervanı Diyarbakır Derneği, Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının dağıtamadığı kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma sloganıyla Bağlar ilçesinde çalışma başlattı.

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları, 2014 yılında gerçekleşen 6-8 ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 562 nolu sokakta bulunan Özturan 3 Apartmanın 3'üncü katından aşağıya atılmış, üzerinden araçlarla geçilmiş ve bedeni ateşe verilerek yakılmıştı.

Hunharca işlenen cinayetin yaşandığı mahalle başta olmak üzere Bağlar ilçesinde kurban eti dağıtım yapan Umut Kervanı Diyarbakır Derneği gönüllüleri, Yasin Börü yelekleri giyerek ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ettiler.

Yürütülen bu anlamlı çalışma hakkında konuşan Umut Kervanı Diyarbakır Derneği Başkan Yardımcısı Abdurrahim Karadeniz, şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 10 yıl önce 2014 yılında Yasin Börü ve arkadaşları yine bir Kurban Bayramı gününde kurban eti dağıtırken vahşice katledildiler. Bizler de onların anısına yarım bıraktıkları kurban etlerini dağıtıyoruz ve dağıtmaya devam edeceğiz. Onların bu mirasını bizden sonraki nesillere de aktaracağız."

İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir