• DOLAR 32.912
  • EURO 35.204
  • ALTIN 2449.495
  • ...
Gazzelilerin bayramda tek dileği işgalin sona ermesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun bir süredir katliam psikolojisiyle yaşayan Gazzeli çocukların bayramdaki tek dileği  Gazze'deki savaşın bir an önce bitmesi ve evlerine dönebilmeleri.

Gazze'de bayramın nasıl geçtiği sorulan halk bayramın buruk ve hüzünlü geçtiğini söyledi.

Gazzeli kız çocuğu Hala Haydar Ebu el-Ata (14) " Çok şükür ailemizi kaybetmedik. İsrail'in ablukası ve tüm acılara rağmen Allah ve Resulünün sünnetine tabiyiz. Sabah bayram namazımızı kıldık. Ailemiz çok ufak da olsa bize bir şeyler aldı ve bizleri sevindirdi. Her şeye şükürler olsun" dedi.

Gazzeli kadın Şirin Dahir ise "Bayram yok aslında ama çocuklar eğlenmeye çalışıyor. Kıyafet alamadık, giyinemedik. Öyle bir bayram ruhuyok. Çocuklar küçük oldukları için anlamıyorlar, onlar giyinmek, oyun oynamak istiyorlar.

Evimizde oslak akrabalarımız gelirdi, arkadaşlarımız gelirdi. Burada okullarda bayramı yaşayamıyoruz. Eskiden bayrama özel tatlılar yapardık, aile ziyareti yapardık, herkes gibi normal bir hayat yaşardık.
Bu bayram evimize dönmeyi umuyorduk, ama yine okullardayız. Dünyaya mesajımız bizlere yardımcı olsunlar, bu savaş dursun, artık çok yorulduk, arkamızda dursunlar." dedi. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir