• DOLAR 32.936
  • EURO 35.24
  • ALTIN 2450.112
  • ...
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Bakan Tunç yeni anayasa görüşmelerine ilişkin  yaptığı açıklamada, ''Darbe anayasasıyla Türkiye'nin ikinci yüzyılına, 'Türkiye Yüzyılı'na başlamadan bundan ülkemizi kurtaracağız. Bunun için tabii ki Meclis'te başlayan bir çalışma var. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız siyasi parti liderleriyle görüşmelerini gerçekleştirdi, gerçekleştirmeye devam ediyor. Tüm kesimlerin görüşlerini de alarak, parlamentoda bir uzlaşma zeminini inşallah sağlayarak darbe anayasasından ülkemizi kurtaracağız. Buna inanıyorum.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız siyasi parti liderleriyle görüşmelerini gerçekleştirdi, gerçekleştirmeye devam ediyor. Tüm kesimlerin görüşlerini de alarak, parlamentoda bir uzlaşma zeminini inşallah sağlayarak darbe anayasasından ülkemizi kurtaracağız. Buna inanıyorum.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle yönetim sistemimizde daha demokratik bir yapıya kavuştu. Cumhuriyeti güçlendiren, halkın doğrudan doğruya yürütmeyi belirleyebildiği sistem koalisyonları, istikrarsızlığı geride bırakan bir yönetim sistemine de adım attık. Tüm bu değişiklikler sonrasında yine uyum yasalarıyla beraber, şu önümüzdeki 4 yıllık sürede inşallah yeni, demokratik, sivil, katılımcı, temel hak ve özgürlükleri öne alan, onu daha da korumayı güçlendiren bir anlayışla inşallah yeni bir anayasayı milletimize olan görevimizi yaparak inşallah gerçekleştiririz. Bütün temennimiz budur." diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir