• DOLAR 32.925
  • EURO 35.227
  • ALTIN 2442.804
  • ...
En düşük emekli maaşı için yeni tahmin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emekli maaşına temmuz zammında zam senaryoları konuşulmaya devam ediyor. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Böylelikle emekliler mayıs ayı itibarıyla yüzde 22,72 enflasyon farkını şimdiden haketmiş oldu.

Merkez Bankası'nın haziran ayı piyasa katılımcıları anketi memur ve emekli zammına ilişkin önemli bir ipucu verdi. Ankette enflasyon tahmini Haziran ayı için yüzde 2.52 oldu. Anketteki tahminin gerçekleşmesi halinde ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25,81 gelecek.

Bu hesaplamalar temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyonuyla aynı doğrultuda gelirse eğer emeklilerin alacağı zam oranı, enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,81 olacak. Memurların ise enflasyon farkı yüzde 9,40'a ulaşacak. Yüzde 10'luk temmuz zammı da bu fark ile yüzde 20,35'e yükselecek.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milliyete konuşan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşı için tahminini açıkladı.

Bayram, "En düşük emekli maaşı için benim tahminim yüzde 50 artışla 15 bin TL civarıdır. Ancak yapılacak oransal zam yüzde 25’ler civarında olacaktır" dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir