• DOLAR 32.928
  • EURO 35.386
  • ALTIN 2455.928
  • ...
Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Kurbanınız Umut Olsun" sloganıyla yola çıkan ve çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Umut Kervanı, bu yıl da Kurban Bayramı’nda hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlıkları, ihtiyaç sahibi ve yetim binlerce aileye ulaştırdı.

Mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle aylardır çalışma yapan Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini alarak,  yüzlerce gönüllüsüyle kurban kesimi ve dağıtımını gerçekleştirdi.

Kato Dağı yaylalarında özenle seçilen kurbanlıklar, Cizre Belediyesine bağlı mezbahanede kesilerek 2,5 kilogram paketler haline getirildi. Mezbahanede dinlendirilen etler, ilçede tespit edilen binlerce ihtiyaç sahibi ve yetim aileye ulaştırıldı.

Kurban kesimi ve dağıtımı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Servet Adlım, " Cizre Umut kervanı olarak bayramınızı tebrik ederiz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz  "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu"  programımızı gerçekleştirdik. Bize vekâletlerini veren, bizi aracı kılan hayırseverlerin kurbanlarının, bayram namazından sonra kesimine başladık. Kestiğimiz kurbanları daha önce tespit ettiğimiz yetim ve muhtaç ailelerimize ulaştırmaya başladık. Gönüllü ekiplerimiz aynı anda Cizre'nin 18 mahallesinde kurban eti dağıtımını yapmaya başladı. Rabbim bu kurban ibadetini tekrardan kabul buyursun. Hayırlara vesile kılsın inşallah." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir