• DOLAR 32.963
  • EURO 35.4
  • ALTIN 2457.558
  • ...
Ateşkes taslağında 5 kadın asker detayı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Mısırlı bir kaynak Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşma taslağına ilişkin açıklama yaptı. Kaynağa göre  son günlerde Hamas liderliğine, altı hafta ateşkes içeren  anlaşmanın ilk aşamasını kabul etmeleri yönünde ağır baskı uygulandı. Taslağa göre  bu aşama sivil esirlerin  ve esir tutulan beş kadın askerin serbest bırakılmasını içeriyor.

BİDEN'IN ATEŞKES TEKLİFİ

ABD Başkanı Beyaz Saray'daki açıklamasında işgal rejiminin teklifinin üç aşamalı olduğunu , ilk aşamanın altı hafta süreceğini belirtmişti. 

İşgal güçlerinin Gazze'nin nüfus barındıran tüm alanlarından çekilmesi, aralarında kadın, yaşlı ve yaralıların bulunduğu bazı esirlerin serbest bırakılması, maddeler arasında.

Bunun karşılığında da yüzlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılacağını söyleyen Biden, Filistinlilerin Gazze'nin her yanındaki evlerine gidebileceğini ve insani yardım miktarının büyüyeceğini belirtmişti. 

ABD Başkanı ikinci aşamadaysa, geriye kalan tüm sağ rehinelerin geri dönmesinin ve geçici ateşkesin kalıcı olarak tam anlamıyla devreye girmesinin planlandığını belirtmişti. 

Ateşkesin daimi olarak "tüm düşmanca faaliyetlere son verilmesine" döneceğini kaydetti.

Biden,  üçüncü aşamada da 7 Ekim'de esir alınıp, ölen  tüm esirlerden  geriye kalanların geri verilmesinin öngörüldüğünü vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir