• DOLAR 32.909
  • EURO 35.368
  • ALTIN 2462.688
  • ...
ABD duyurdu: Vurulan gemi tahliye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemenli Ensarullah Hareketi'nin Ukrayna’nın sahip olduğu ve Polonya tarafından işletilen dökme yük gemisine balistik füzelerle iki ayrı saldırı düzenlediğini, geminin mürettebatının başka bir gemiyle güvenli bölgeye tahliye edildiğini duyurdu.

CENTCOM’dan yapılan açıklamada, Palau bandralı, Ukrayna’nın sahibi olduğu ve Polonya tarafından işletilen M/V Verbena adlı dökme yük gemisinin, 13 Haziran’da balistik füzelerle iki ayrı saldırıya uğradığını, geminin mürettebatının ise M/V Anna Meta adlı gemi tarafından güvenli bölgeye tahliye edildiğini duyurdu.

Açıklamada, “İran destekli Husiler, 13 Haziran'da Palau bandıralı, Ukrayna'ya ait ve Polonya tarafından işletilen dökme yük gemisi M/V Verbena'yı iki ayrı füze saldırısıyla vurdu. 15 Haziran’da yerel saatle 13.45 sularında mürettebat, gemiyi terk ettiklerini belirten bir imdat çağrısı yaptı. M/V Anna Meta yardım için gemiye müdahale etmiştir. Anna Meta denizcileri kurtardı ve onları güvenli bir yere taşıyor. Mürettebat, yangınların devam etmesi ve kontrol altına alınamaması nedeniyle gemiyi terk etmiştir. İran fırkateyni IRIN Jamaran, M/V Verbena'dan sekiz deniz mili uzaklıktaydı ve imdat çağrısına yanıt vermedi” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir